Godteribransjens svar på den nye sukkeravgiften:

Den lille sjokoladefabrikken fant trikset som gjør godteriet billig likevel: - Nå følger de andre etter

Skreddersyr produkter for å unngå avgift.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): Sjokoladetrekket er under, ikke over. Det er mindre enn femti prosent sjokolade og mandelmassen er stekt et par minutter.

- Vips, ingen sukkeravgift!

Rolf Rune Forsberg, medeier i Hval sjokoladefabrikk, står ved samlebåndet i fabrikken utenfor Sandefjord og vifter triumferende med et splitter nytt produkt. I motsetning til de 15 andre produktene i sortimentet er «mandelstenger» skreddersydd den nye sukkeravgiften og kan selges til 30 prosent lavere pris.

Helt nye produkter

- Jeg tror mange andre produsenter gjør det samme. Det kommer til å dukke opp helt nye produkter, sier Forsberg.

Fra politisk hold har det også kommet mange reaksjoner og hvordan sjokoladeprodusentene når tar grep for å unngå avgiften: - Mislykket, mener Arbeiderpartiet.

Siden nyttår har prisene på godteri skutt i været, på grunn av den nye sukkeravgiften. Grensehandelen og harryhandelen på nett viser voldsom vekst. Sjefen for nettgodteributikken Max Godis kaller den norske sukkeravgiften «en gavepakke fra politikerne».

De første mandelstengene ruller ut fra produksjonsbåndet i Sandefjord i disse dager. Hvilke kjeder som vil ta dem inn vet han ennå ikke. Forsberg tror den lave prisen vil gjøre stengene til en suksess, selv om runden i stekovnen gir produktet mer kransekakesmak enn marsipansmak og det strengt tatt kunne vært et lag til med sjokolade. Det får han ikke til uten å investere i nye maskiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer