Siv fra bloggen Siv baker og steiker trives når det går en kule varmt

Den prisbelønte matbloggeren tok en «Finckenhagen», og satte fyr på kjøkkenet

- Nå har jeg lært meg teknikken, så huset er trygt fremover, sier Siv-Gøril Romsdal i bloggen Siv baker og steiker.

I SITT ESS: Siv Gøril Romsdal fra bloggen Siv baker og steiker er lidenskapelig opptatt av surdeigsbakst. Gode kaker lager hun også. Bilder fra bloggen.
I SITT ESS: Siv Gøril Romsdal fra bloggen Siv baker og steiker er lidenskapelig opptatt av surdeigsbakst. Gode kaker lager hun også. Bilder fra bloggen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Kjøkkeninnredningen min bærer fortsatt preg av det som skjedde da jeg skulle prøve meg på flambering for første gang, forteller Siv-Gøril Romsdal fra bloggen Siv baker og steiker.

Vegetarkosemat? Javisst, sier tvillingbloggerne i Our Kitchen Stories

På menyen sto biff i konjakksaus à la Lise Finckenhagen. Da tiden var kommet til å svi av innholdet i stekepannen, tente Siv lighteren - og lærte umiddelbart hvorfor ikke kjøkkenviften skal stå på når man flamberer.

- Det sa bare «poff»! Deretter slikket en kjempehøy flamme oppover kjøkkenskapene. Alt endte bra, og selv om det gikk hardt utover inventaret, smakte maten så godt at jeg fremdeles får vann i munnen når jeg ser svimerkene på kjøkkeninnredningen, flirer Siv.

Nå behersker hun flamberingsteknikken til fulle, bedyrer hun.

- Og gubben er heldigvis av den tålmodige typen som synes at merkene på skapene bare gir kjøkkenet karakter. Det samme gjelder forøvrig blant annet sprekken i keramikktoppen på komfyren. Den oppsto da jeg bestemte meg for å teste den nye røykeovnen min, og plasserte den på kokeplata. Dette anbefales ikke. Bruk den utendørs!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer