BELIGGENHETEN ER VERDT TUREN: Når man vet man skal bestille vil man neppe angre på besøket.
BELIGGENHETEN ER VERDT TUREN: Når man vet man skal bestille vil man neppe angre på besøket.Vis mer

Restaurantanmeldelse av Coyo på Sørenga

Den spektakulære utsikten er verdt turen: - Neste gang vet jeg hva jeg skal bestille

Robinson og Fredag har spist tapas på Sørenga.

- Jeg blir litt nesten litt stresset av dette, innrømmet Robinson.

Robinson og Fredag hadde gjort det igjen: Glemt å si at de ikke ville ha alle smårettene på én gang, slik man av en eller merkelig grunn nesten alltid får på norske tapas-inspirerte restauranter. Så nå sto det seks retter på bordet foran dem.

- Jeg blir stresset fordi jeg føler jeg må spise fort slik at maten ikke blir kald.

- Helt enig, sa Fredag og sukket.

- Men dette ser slett ikke verst ut, så da er det vel bare å sette i gang.

Den spektakulære utsikten er verdt turen: - Neste gang vet jeg hva jeg skal bestille

En liten stund tidligere hadde Robinson og Fredag ­ankommet meksikanske Coyo, helt ytterst på Sørenga. ­Lokalet er stort og lekkert, beliggenheten fantastisk. Selv nå, midt på vinteren er utsikten mot Operaen, Havnelageret og Hovedøya, spektakulær.

- Men er det mer enn beliggenheten som gjør det verdt å ta turen hit? undret Fredag.

- En knall begynnelse

- Det skrytes av at kokken virkelig er fra Mexico og at det som serveres er ekte vare. Ingen halvfabrikater, altså. Det lyder bra, sa Robinson.

- Sånn skal guacamole serveres, slo Fredag fast, etter at en kokk nå sto og laget den populære avokadoretten fra scratch foran dem.

GOD BELIGGENHET: Beliggenheten på Sørenga har god utsikt mot operaen.
GOD BELIGGENHET: Beliggenheten på Sørenga har god utsikt mot operaen. Vis mer

- Og sånn skal guacamole smake! En knall begynnelse, mente Robinson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort etter kom resten av måltidet: Ceviche på kamskjell, tostados med svin, quesadilla med chorizo, gorditas med kylling, taquitos med scampi, og fra seksjonen merket ­«especialidades» ble molcajetes med kylling og chorizo valgt.

- En skal være ganske bevandret i det latinamerikanske kjøkken for å på strak arm vite hva alt dette er, sa Fredag.

- Absolutt, men det meste står forklart med liten skrift i menyen. Og så går det selvfølgelig an å spørre servitøren, sa Robinson.

Godt drikke

ALT PÅ EN GANG: Alle tapasrettene blir servert på en gang. Det kan være uvant.
ALT PÅ EN GANG: Alle tapasrettene blir servert på en gang. Det kan være uvant. Vis mer

Drikkemenyen er ikke dum, i hvert fall ikke hvis man er glad i tequila. Robinson og Fredag sto over fristelsen og valgte i stedet hvert sitt glass Coteaux Bourguignons, en helt grei burgunder fra Bouchard Père & Fils. Men det var såpass mye syre og chili i det som ble servert at de snart gikk over til øl.

Etter å ha smakt på godsakene måtte det konstateres at dette virkelig var noe annet enn fredagstacoen. Fredags ­favoritt var kamskjellcevichen og kyllinggorditas, (myke maisboller fylt med saftig kylling, ferskost og salat), mens Robinson trakk fram taquitos (gratinert tortilla med scampi) som en favoritt og lot seg også begeistre av kamskjellene. Her hadde kokken klokelig vært forsiktig med sitrusen, slik at den delikate kamskjellsmaken ikke druknet.

- Friskt og godt, massevis av lime og chili, syre og styrke. Jevnt over vil jeg si det er dekkende, sa Fredag.

FARGERIKT: Maten serveres i livlige lokaler. På sommeren er det også uteservering.
FARGERIKT: Maten serveres i livlige lokaler. På sommeren er det også uteservering. Vis mer

- Men det må sies at jeg er litt skuffet over «spesialiteten». Det er morsomt at den serveres i en «molcajetes», en brenn­heit skål av lavastein, men innholdet, en litt pregløs stuing med kylling og chorizo, er ikke veldig minneverdig, mente Robinson.

Sukkerbomber

Skuffet gjorde dessverre også dessertene. Både Coyos piña colada (grillet ananas med kokossorbé), og churros (fritert bakverk med sjokoladesaus) var reneste sukkerbomber og smakte følgelig fint lite annet enn nettopp ­sukker.

MEXICANSK KOKK: - Alt lages fra scratch, forteller kelneren.
MEXICANSK KOKK: - Alt lages fra scratch, forteller kelneren. Vis mer

- Neste gang vet jeg hva jeg skal bestille. For det blir de­finitivt en neste gang, sa Fredag.

Måltidet var over, og regningen, som landet på i underkant av 1700 kroner for to, var betalt.

- Jeg blir med, og gjerne når det går an å sitte ute, sa ­Robinson.

- Og da skal jeg be om å få rettene litt spredd ­utover i tid.

Fredag nikket.

- Ja. Eller bestille én og én rett. Det tar nok mye lengre tid, men med denne beliggenheten, hva er problemet?