HJEMMELAGET: Supergod, sunn og svært enkel is å lage med kun 3 ingredienser. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Oppskrift: 250 g frosne bringebær, 1 moden avokado, 1 ts vaniljesukker. Vis mer Vis mer

Oppskrift på supersunn is med bringebær og avokado

Den sunne isen ingen har hørt om: Bringebær + avokado

Med kunn tre ingredienser; avokado, bringebær og vanilje lager du is på 1-2-3

Ja, du hørte riktig. Du kan faktisk lage is med avokado. Sammen med frosne bringebær og litt vaniljesukker kan du på noen få minutter trylle fram en supergod hjemmelaget is. Is er kanskje den mest populære desserten i de tusen hjem og vi spiser mye is også utenom sommersesongen her i landet.

Sunn is

Hvis du ønsker å redusere sukkerinntaket når du har lyst på noe godt, kan du med fordel lage denne isen! En teskje vaniljesukker gir en liten smak av sødme som kler isen. Ønsker du litt mer søtsmak, kan du jo tilsette litt honning.

Isen er faktisk så sunn at den er utmerket som et mellommåltid. Alle vet vi at både bringebær og avokado er full av gode næringsstoffer og sammen i en is er dette rene helsekosten. Du holder deg mett lenge også. Er du glad i smoothie så vil du garantert like denne isen for den er like raskt å lage.

Is i blender

De fleste har tilgang til en blender eller food prosessor, som er verdens beste hjelpemiddel når du skal lage hjemmelaget is. Har du frosne bær i fryseren og en moden avokado for hånden, kan du lage en forfriskende is i en fart. Her har vi laget isen med frosne bringebær. Du kan også bruke frosne jordbær eller skogsbær i kombinasjon med avokado. Pass på at avokadoen er godt moden.

Bringebær + avokado=sant

Kombinasjonen bringebær er avokado er særlig vellykket, for avokadoen gir en fyldig, kremet smak og konsistens, mens bringebærene gir frisk og god bærsmak. Dette er isen hele familien vil like. Den kan du trygt servere dine gjester etter en kraftig middag og isen kan du faktisk lage mens gjestene sitter til bords.

Les også:

Slik får du moden avokado på 10 minutterP

Slik lager du iskremsandwich

Vanilje– og bæris