Oppskrift på kake til kongen

-Denne kaka fortjener Kongen vår

Norges kvinner har talt.

NORGES BAKEDRONNING GIR DEG OPPSKRIFTEN: Her er kaka Kristine Ilstad ville servert kongen om han kom på døra. (Foto: Kristine Ilstad)
NORGES BAKEDRONNING GIR DEG OPPSKRIFTEN: Her er kaka Kristine Ilstad ville servert kongen om han kom på døra. (Foto: Kristine Ilstad) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn er en av julens store høydepunkter når kong Harald smiler til oss fra tv-ruta og holder sin årlige nyttårstale. I anledning jula har kvinnebladet KK spurt leserne om hva slags bakst de ville servert kongen om han kom på besøk i jula.

I målingen utført på oppdrag fra KK, svarte 52,2 prosent av de 182 respondentene som svarte på undersøkelsen, at det var særlig en type bakst over halvparten ville ha servert monarken!

Svarene fordelte seg på krumkaker, lefser, julekake og andre søtsaker, men det store flertallet ville servert sin beste kake. Undersøkelsen viser at populære kaker som pavlova, verdens beste og sjokoladekake kommer høyt på lista. Legger vi til alle som spesifiserte hvilken kake de ville servert blir tallet nesten 70 prosent.

Kristine Ilstad - som står bak detsøteliv.no - er Norges ukronede bakedronning. Hun er ikke i tvil om hvilken oppskrift hun vil bruke hvis Kongen plutselig banker på døra:

– Dronning Maud pudding er en kjent, norsk dessert som ble komponert til ære for dronning Maud da hun og kong Haakon dro til Haugesund på signingsferd i 1906. Jeg ville laget en selvkomponert fromasjkake med utgangspunkt i denne nydelige desserten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer