<strong>THE TOP DOG:</strong> Svenske Knut Lakes bidrag for Norge i det uoffisielle VM i Hot Dog i Danmark. Foto: PRIVAT
THE TOP DOG: Svenske Knut Lakes bidrag for Norge i det uoffisielle VM i Hot Dog i Danmark. Foto: PRIVAT Vis mer

Denne pølsa var Norges bidrag i Hot Dog-VM

Konkurrerte mot pølse laget av kuas edlere deler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den Oslo-baserte kokken Knut Lake deltok i pølse-konkurransen Top Dog Charity og Hot Dog VM i forbindelse med den store matfestivalen Copenhagen Cooking som i Danmark i slutten av august.

<strong>TROR PÅ SEIER:</strong> Knut Lake (til venstre) deltok i pølse VM. Her sammen med kjøkkensjef Yves Le Lay på Nimb restaurant som assisterte han under konkurransen. Foto: PRIVAT
TROR PÅ SEIER: Knut Lake (til venstre) deltok i pølse VM. Her sammen med kjøkkensjef Yves Le Lay på Nimb restaurant som assisterte han under konkurransen. Foto: PRIVAT Vis mer

- Det har blitt mye sen kvelds- og nattejobbing på meg den siste tiden, men nå tror jeg vinneroppskriften sitter, sier Lake som blant annet har erfaring fra Michelinrestauranter som Bagatelle.

Lake kjempet mot flere internasjonale kokker, blant annet sølvvinner i Bocuse d'Or, Jeppe Foldager, fra vertsnasjonen Danmark. Foldager har allerede vunnet Hot Dog-VM et par ganger.

Vinneroppskriften

Til daglig driver Lake Restaurant Urban Eatery i Oslo, og ble spurt knappe to uker før konkurransen om han ville stille med Norges pølse-bidrag. Etter mye hardt arbeid ble endelig pølsa «The Top Dog» klar.

Lake forklarer at han ønsket å kjøre det han kaller en «old school» pølseoppskrift.

- Det er pølse laget på lam, smakssatt med steinsopp og rullet i svinenett, servert i sprøstekt brød med ristet hvitløkskrem, stjerneløk og syltede kantareller, sier Lake til Dagbladet.

<strong>UOFFISIELLT VM:</strong> Under matfestivalen Copenhagen Cooking konkurrerer åtte land om hvem som lager den beste pølsa, Knut Lake håpet på å ta seieren for Norge. Foto: PRIVAT
UOFFISIELLT VM: Under matfestivalen Copenhagen Cooking konkurrerer åtte land om hvem som lager den beste pølsa, Knut Lake håpet på å ta seieren for Norge. Foto: PRIVAT Vis mer

På toppen av pølsa har han crunch laget av fritert hvitløk og grønnkål, dandert med syltede ramsløkblomster.

Pølser av ku-vagina

konkurransens Facebook side beskriver Lake det norske pølsebidraget som en ide som kom opp fordi ingrediensene er i sesong og det er «jävligt gott».

- Råvarene er norske, hentet fra norske skoger og skiller seg kanskje litt ut fra hva de andre har med seg, jeg går jo alltid for å vinne, ler kokken.

En av konkurrentene hans har et noe spesielt bidrag, nemlig en pølse som tar utgangspunkt i en brukt-alt-filosofi, og består av kirsebærglasert ku-vagina, og friterte okse-peniser.

Andreas Viestad deler denne filosofien. - Hvis du skal ta livet av et dyr, er det eneste høflige å benytte seg av alt sammen.

Spektakulært dommerpanel

Dommerne som blant annet besto av ingen ringere enn Nomas René Redzepi, så etter en vinnerpølse som var nytenkende, med god smak og som samtidig hadde en flott presentasjon og gjennomføring.

Deltagere i Hot Dog-VM er fra Kurdistan, Venezuela, England, Japan, Belgia, Irland, Danmark og Norge.

Hver deltaker er koblet opp mot en dansk kokk som assisterer dem gjennom konkurransen. Lake har gått sammen med Yves Le Lay fra Restaurant Nimb Terrasse som er Tivolis eldste restaurant.

Dommerpanelet, foruten danske Redzepi, består av Jonathan Gold som er en prisvinnende restaurantkritiker fra LA Times, Chris Ying, sjefsredaktør i matmagasinet Lucky Peach, og kokk Paul Cunningham, som har vunnet det danske pølsemesterskapet tre ganger.

Støtter en god sak

Det er ikke kun det å vinne prisen for verdens beste pølse som gjør at kokkene stiller i konkurransen forteller Lake.

- Vi samler også inn penger til prosjektet «Alle har ret til mad» som drives av CARE Danmark. Pølsene som blir solgt i dag er med på å støtte en landsby i Tanzania som ofte rammes av tørke og oversvømmelser, sier Lake.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer