Derfor skifter Sprite farge

Både Sprite og Fun Light tar flaskegrep.

IKKE HELT GRØNN: Sprite-flasken skal ikke lenger være grønn på farge, men bare for å bli grønnere. Foto: NTB/Scanpix
IKKE HELT GRØNN: Sprite-flasken skal ikke lenger være grønn på farge, men bare for å bli grønnere. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter 58 år med grønn flaske blir Sprite-flaska nå gjennomsiktig.

Coca-Cola, som produserer Sprite, forteller at de i disse dager faser ut den ikoniske grønne flasken for å bli mer bærekraftige:

- Kort fortalt er de blanke flaskene mer miljøvennlige, fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje, forteller kommunikasjonsdirektør Frida Keane.

- Hvis vi skal nå målet om 100% resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, sier Keane.

Mot slutten av fjoråret kunngjorde Coca-Cola at de nå har satt seg som mål at alle flasker de produserer i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast.

Coca-Cola selger omlag syv millioner flasker med Sprite i året. Kjell Olav Maldum er administrerende direktør i panteselskapet Infinitum og er positiv til Coca-Colas grep:

- Vi er opptatt av en sirkulær økonomi for plast i Norge, der alle flaskene du og jeg panter kan brukes igjen og igjen. Når Coca-Cola går over til gjennomsiktig plast på sju millioner flasker i Norge, så har det en stor positiv effekt, sier Kjell-Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer