OPPSKRIFT PÅ ROCKY ROAD: Tre ingredienser er alt som skal til for å lage denne konfekten. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ ROCKY ROAD: Tre ingredienser er alt som skal til for å lage denne konfekten. Foto: Christopher SjuveVis mer

Oppskrift på rocky road

Det beste godteriet du lager med tre ingredienser

Så enkelt lager du godteri til jul.

Det er tullete godt, har tre ingredienser og går superkjapt å lage. Hils på rocky road! Du finner oppskriften i bunnen av saken.

Om man sier Rocky road i USA tenker de færreste på en humpete og steinete grusvei. Nei, de tenker på noe godt.

Rocky road forbindes nemlig først og fremst med iskrem. Historien om snacksen begynner nemlig på en båt for over 100 år siden. Den pur unge William Dreyer hadde bestemt seg for å forlate Tyskland for en ny framtid på den andre siden av havet. Så, i 1906 anløper båten havnen i New York, breddfull med spente og forventningsfulle emigranter. For å feire ankomsten hadde den unge gutten fått i oppdrag å lage en frossen dessert. Og det øyeblikket skulle endre livet hans.

Det tok helt av med rocky road

Han fikk nemlig fullstendig dilla på iskrem. Da han fikk fast grunn under føttene gikk han straks i gang med å etablere sin egen is-businness. Han fikk god fart på forretningnene, men det var først med den legendariske Rocky road-oppskriften det tok av.

Året 1929 kalles gjerne annus horribilis og forbindes bare med Den store depresjonen. Det er dette året William sitter og spiser sin egen sjokoladeis da han tenker at det hadde vært moro å ha noen nøtter i isen. Og siden de hadde noen marsmallows, skulle han ikke ha i noen av dem også?

Jo, det gjorde han. Og antakelig skjønte han at han hadde en hit. For, på denne tiden fikk du bare is i tre varianter; vanilje, sjokolade og jordbær.

Du trenger altså ikke lage den sammen med is. Alt du trenger er sjokolade, marshmallows og nøtter. Smelt sjokolade, vend inn nøtter og marshmallos, rør rund og la det stivne i en form. Og så skjærer du det i biter når det har stivnet.

Ja, rocky road er tullete godt.

Sjekk ut rocky road med marsipan.

Du digger marshmallows? Da elsker du denne sjokodrikken.