Tilbehør til grillmat

Det beste tilbehøret til grillmaten

Det er det som gjør grillingen til en fest.

Grillsesongen er allerede i full gang. For solhungrige nordmenn er duften av grill det aller sikreste vårtegnet. Ja, de mest utålmodige av oss setter i gang allerede i påsken - uansett vær.

Åpningen av grillsesongen markeres som regel med et knippe pølser, sennep og ketchup (sjekk hvem som vant ketchuptesten) . Og jaggu er det flott! Den som sier han ikke liker grilla pølser ljuger.

Men, selv går jeg fort lei av pølsene. Da snakker jeg om pølser i brød. Jeg vil helst ha litt skikkelig tilbehør og gjøre grillmaten til en skikkelig middag. Gjerne med noe grønt, friskt og godt!

Tilbehør til grillmat

Det er her tilbehøret kommer inn. Her finner du seks forslag til superenkelt tilbehør til grillmaten.

Tilbehøret er nemlig det som løfter grillmaten betydelige hakk slik at det blir like hyggelig å samles rundt grillen hele sommeren. For, du kan vel grille biff? Og du behersker dette med to soner på grillen? Og du kan din rub'?

I så fall er det bare tilbehøret det står på. Her er noen forslag.

God grillsommer!

Det beste tilbehøret til grillmaten

Persillesmør med hvitløk

1 stor bunt persille

2 fedd hvitløk

100 gram smør

1 sitronbåt

Ha persille, smør og hvitløk i en kjøkkenmaskin. Kjør til alt er blandet. Smak til med litt sitronsaft.

Passer til: Kjøtt og fisk

Det beste tilbehøret til grillmaten

Chimichurri

1 bunt persille

Litt av hva du har av frisk oregano, mynte og koriander

1 sjalottløk

1 hvitløk

4 ss olivenolje

2 ss rødvinseddik eller sherryeddik

Salt

Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin, men pass på at du ikke kjører det helt glatt. Det skal være litt å tygge i. Smak til med salt og eddik.

PASSER TIL: Fisk, kjøtt og pølse

Det beste tilbehøret til grillmaten

Supergode grilla asparges

15 aspargesbønner

5 asparges

2 fedd hvitløk

4 ss mandler

1 sitronbåt

Salt og pepper

Olje til steking

Hakk mandler og hvitløk til det nesten er finnhakket (gjerne i kjøkkenmaskin). Stek dette kjapt i smør, uten å brenne hvitløken.

Del asparges på langs i to eller tre. Grill dem godt. Kok eller grill aspargesbønnene. Vend så aspargesbønner og asparges i mandelblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Passer til: Kjøtt, pølser og fisk

Det beste tilbehøret til grillmaten

Enkel rømmedressing

1 beger rømme

2 ss sennep

1 ts spisskummen

1 ts knust koriander

Sitron, salt og pepper

Bland alle ingrediensene og smak til med sitron, salt og pepper.

Passer til: Fisk og kjøtt

Det beste tilbehøret til grillmaten

Coleslaw

½ sommerkål

1 grønt eple

1 gulrot

4 ss sylteagurker, hakket

3 ss majones

3 ss crème fraîche

Salt og pepper

Riv kål, eple og gulrot fint. I en stor bolle, bland dette med sylteagurker, majones, crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Passer til: Kjøtt, fisk og pølse

Det beste tilbehøret til grillmaten

Grillet squash med feta og timian

1 squash

4 ss feta

2 ss olje

2 ss oliven

Timian, sitron, salt og pepper

Skjær squash i så mange skiver du klarer. Grill skivene til de får fine striper og blir myke.

Legg dem i en bolle med vend rundt med olje, sitronsaft, finhakket timian og oliven. Smak til med salt og pepper. Knus over fetaost og server.

Passer til: Kjøtt, fisk og pølser

Les også:

Slik blir burgeren perfekt på grillen

Ti gode oppskrifter med kjøttdeig

Imponer gjestene med denne grillmaten