Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tilbehør til lammesteka

Det enkleste tilbehøret til lammelåret

Trikset som gjør matpåska stressfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle matglade gleder seg til å få lammelåret i ovnen. Klarer du å snitte noen lommer i kjøttet og presse ned noen skiver hvitløk og rosmarinkvister, er mye gjort.

Lammekjøttet gir deg god feilmargin: Kjøttet er rosa helt fra 70 til 80 grader. Noen liker det riktignok best helt ned til 55 grader. Dem om det. Bare husk at tempe’n stiger etter at steika er ute av ovnen (med kanskje fem grader).

Hvor mye temperaturen stiger avhenger av hvor varm ovnen er - jo høyere steketemperatur, jo mer stiger temperaturen på kjøttet etter at den er tatt ut av ovnen.

En annen fordel med lammekjøtt, er at nesten all rødvin i verden passer godt. «Bare finn noe du liker», pleide jeg å si da jeg jobbet på Vinmonopolet.

Det samme gjelder med tilbehøret. Det er veldig mye som blir godt med lammekjøtt. Selv liker jeg å bake ting i ovnen sammen med lammelåret. Noen ganger behøver tilbehøret kanskje litt lenger tid i ovnen, men husk da at lammelåret blir bedre om du lar det hvile på benken.

Oppskriftene på tilbehøret du finner her er enten laget i ovnen - eller er superkjapt å lage. Og med det ønsker jeg en god, stressfri matpåske!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!