FANTASTISK SERVICE: Full pott for serveringspersonalet på Nomads fra Robinson og Fredag. 
FANTASTISK SERVICE: Full pott for serveringspersonalet på Nomads fra Robinson og Fredag. Vis mer

Restaurantanmeldelse, Nomads restaurant:

- Det er bare å bestille bord fort, for her vil det bli fullt framover

Folka bak Sawan har tatt over Faunas gamle lokaler. Det koster ikke lite, men du får mye mer enn du betaler for. 

- Jeg må innrømme at jeg liker dette. Veldig godt.

Fredag kikket på regninga som nettopp hadde landet på bordet.

NOMADS: Restauranten holder til i lokaler som tidligere har huset blant annet Bollywood, SW20, Palace Reserva - og sist Fauna. Måtte Nomads få bli. 
NOMADS: Restauranten holder til i lokaler som tidligere har huset blant annet Bollywood, SW20, Palace Reserva - og sist Fauna. Måtte Nomads få bli.  Vis mer

- At man har følelsen av å være på en virkelig luksusrestaurant, uten at det avspeiles i prisen. Jo, det kan jeg like.

Ingen skal gå sultne herfra

Noen timer tidligere: Robinson og Fredag hadde ankommet Nomads, der folka bak suksessrestauranten Sawan satser for fullt i lokalene som sist huset Fauna.

Denne sure vinterkvelden var det smakfullt innredede lokalet under halvfullt, så Robinson og Fredag fikk ypperlig service fra opptil flere servitører, samt hovmesteren sjøl.

Nomads opererer med en fast meny som varieres daglig. Menyen koster 650 kroner og består av fem retter.

Nå skulle dette vise seg ikke å stemme helt, skjønte Robinson og Fredag ganske fort.

- Er vi fremdeles på appetittvekkerne? sa Fredag.

Robinson nikket.

- Jo. Og jeg tror faktisk det kommer enda flere.

Ganske riktig, nå kom det et fat med sashimi på bordet. Hummerhale, hamachi og kveite. Lekkert.

Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Sushi delikatesser av laks, hummer og kaviar. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Sushi delikatesser av laks, hummer og kaviar. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Sushi delikatesser av laks, hummer og kaviar. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Drink, Lost in the garden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20170113 Robinson og Fredag. Nomads sushi retaurant. Drink, Lost in the garden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet

Før dette hadde Robinson og Fredag allerede mesket seg med blant annet edamame, butterdeigsstenger med wasabimajones og små spiselige kunstverk fra havet, og, ja: De hadde laget sine egne makiruller. Og nå kom det altså en solid porsjon sashimi.

- Vel, hovmesteren lovet at ingen skulle gå sulten herfra, minnet Robinson om.

En vellykket blanding av syrlig og søtt, øst og vest

Vinkartet er stort - prisspennet også.

Robinson og Fredag valgte ei flaske Riesling av type Dr. Bürklin-Wolf (kr 550) til sjømaten - som skulle vise seg å harmonere svært bra, og hvert sitt glass Mercurey Clos Tonnere fra Michel Juillot i Burgund, til kjøttrettene.

ÅPENT KJØKKEN: Kunstferdige retter tilberedes for åpen scene.
ÅPENT KJØKKEN: Kunstferdige retter tilberedes for åpen scene. Vis mer

- Nydelig! Ja, en svært vellykket vri på bakt torsk, mente Robinson.

Fisken ble servert med dampet fennikel, paprikapuré og den spinat-liknende grønnsaken mangold - samt yuzu, som her sto for det orientalske innslaget.

Robinson ble om mulig enda mer begeistret for neste post, en stor ravioli fylt med entrecôte og foie gras, og smaksatt med trøffel. Sterke og milde smaker i skjønn forening.

- Burgunderen passer også ypperlig til, sa Fredag og hevet glasset.

Nest siste post i den etter hvert lange rekken av godbiter var stekt andebryst, servert med en syrlig anissaus, hasselnøttpuré og kvedemos.

- Anda kunne kanskje vært en tanke mindre stekt, men smaken er det ikke noe å si på. Og innslaget av nøtter er morsomt. En vellykket blanding av syrlig og søtt, øst og vest, sa Fredag.

Desserten, en enkel kule med kokosis, skilte seg ut fra alt det forseggjorte som hadde kommet før. Men den fungerte som den skulle: Et enkelt og rent punktum på et stort og variert måltid.

- Book bord nå!

- Nå, var det verdt pengene?

- Det er bare å bestille bord fort, for her vil det bli fullt framover

Robinson så spørrende på Fredag. Glassene var tomme, regninga lå på bordet.

- Vel to tusen for et måltid som dette, inkludert drikke, er ikke hverdagskost. Og en sympatisk detalj, de har ikke tatt fem øre for mineralvannet, sa Fredag fornøyd.

- Da er det bare å booke bord igjen fort. For her vil det bli fullt framover, sa Robinson og fisket opp mobiltelefonen.

- Hva gjør du? spurte Fredag.

- Hva tror du? svarte Robinson. - Et bord for to en gang i slutten av måneden, passer det?

Robinson & Fredags tre på topp asiatisk: