Babymat:

- Det er trist å se babyer spise industrimat, mens resten av familien koser seg med ren, ekte mat

Også babyer liker ferske grønnsaker, gjerne med ingefær og hvitløk.

DEL MED BABYEN:  Babyer tåler mange ulike matvarer.  Hvorfor gi mat på glass til minstemann når større barn og de voksne spiser smakfulle grønnsaker, spør kokebokforfatter og faglærer i ernæring, Margit Vea. Illustrasjonsfoto: PLAINPICTURE/NTB SCANPIX
DEL MED BABYEN:  Babyer tåler mange ulike matvarer.  Hvorfor gi mat på glass til minstemann når større barn og de voksne spiser smakfulle grønnsaker, spør kokebokforfatter og faglærer i ernæring, Margit Vea. Illustrasjonsfoto: PLAINPICTURE/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis barna hadde fått bestemme, ville de ha valgt mer smaksrik mat, sier Margit Vea.

Vea er foredragsholder, faglærer i ernæring, mor til tre og aktuell med boka «Babymat», hennes tredje om samme tema. Vea har også eget TV-program på Matkanalen.

- Når små barn får mat som smaker, blir de så glade. De skjærer kanskje noen grimaser, men spreller med beina og vil ha mer, sier hun.

Sitron og ansjos

Margit Veas eldste sønn gumlet ansjos som baby. Nestemann ble rolig med en skål oliven foran seg.

Sitron er en slager hos mange babyer. Hvitløk og ingefær blir tatt vel imot. Og chili? Barn tåler det også.

- Poenget er gradvis tilnærming, og små mengder, sier Vea, som har holdt barnematkurs i 17 år.

Samme mat for babyen

Ifjor var hun medforfatter på kokeboka «Brødskiva», en hyllest til hjemmebakt brød, ekte pålegg og smakfullt tilbehør. Nå er det babyene som får sitt.

- Det er trist å se babyer spise industrimat mens resten av familien koser seg med ren, ekte mat, sier hun.

- Er det ikke for mye å forlange at travle foreldre skal lage mat fra bunnen av til babyen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer