Oppskrift på smuldrepai med bær

Det smaker bare så godt med varm bærpai

Har du bærbusker i hagen, så er det helt genialt å lage en superenkel og knallgod bærpai.

For deg som ikke er glad i å bake kaker er smuldrepai helt genialt; enkelt, godt og garantert vellykket! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er hagebærene modne og klare for innhøsting. Kanskje du synes det er kjedelig å plukke bær, men du vil ikke angre når du først har fått bærene renset og for eksempel laget en deilig, duftende pai. Det er jo trist at hagebærene bare skal glede fuglene!

Hagebær

Hagebærene er ikke sprøytet og helt gratis. I tillegg er de sunne og fulle av vitaminer. Solbær er i særklasse rik på C-vitamin, men også stikkelsbær og rips er rike på vitaminene. Hvis du ikke har bærbusker selv og ser at naboen ikke plukker inn bærene, kan du jo spørre om du kan få høste litt av buskene. Ta med deg god musikk på øret og sett deg på en krakk, så blir det å plukke bær en fin opplevelse!

Rens bærene og frys ned i porsjoner, så kan du for eksempel bruke dem i en smoothie eller servere dem rårørt som dessert eller på frokostgrøten. Kok gjerne syltetøy eller saft. Når maten er hjemmelaget så vet du nøyaktig hva det du serverer inneholder.

Smuler på toppen

Smuldredeigen kan du variere og det finnes utallige oppskrifter på smuldredeiger med alt fra havregryn, nøtter og frø til bare smør, mel og sukker. Denne smuldredeigen er glutenfri for den er laget med bokhvete, kokosmasse og glutenfrie corneflakes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer