Restaurantgründer Nevzat Arikan gjenåpner Nedre Foss Gård:

- Det var akkurat som om beina forsvant under meg. Det var mitt livs krise

Det tok nesten to år før Nevzat Arikan var tilbake på Nedre Foss Gård etter brannen. Torsdag åpnet den praktfulle herregården igjen for publikum.

TOTALSKADD: Natt til nyttårsaften 2015 tok det fyr på kjøkkenet. Flammene slukte nesten alt. Og det som ikke brant opp, ble ødelagt av vannskader. I morgen gjenåpner de. Foto: Nina Hansen, klipp: Frida Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Nedre Foss Gård brant, lille nyttårsaften 2015, lyste flammene opp nattehimmelen over hovedstaden som en generalprøve på fyrverkeriet som skulle komme. Det var ikke bare en bygning som brant opp. Det var kronen på et livsverk.

Nå, nesten to år senere er vi tilbake. Med unntak av et delvis tildekket uteområde og håndverkere som iler frem og tilbake for å få de aller siste detaljene på plass, er det som om tiden har stått stille.

- Det føles rart å sitte her og se hvordan det har blitt igjen. Nesten som om ingen ting har skjedd. Samtidig er det viktig, man komme seg videre.

Restaurantgrunder Nevzat Arikan slår ut med armene. Vi sitter i restauranten på Nedre Foss Gård, som torsdag åpnet sine profilerte dører for publikum.

Håndmalte tapeter, fiskebensparkett, speilkledte vegger, cognacfarget skinn og detaljer i marmor og messing. Det er ikke spart på noen detaljer.

- Alt er som før. Med unntak av et par små detaljer. De har blitt bedre.

Som akustikken, som var et av de få ankepunktene Dagbladets anmeldere hadde da de besøkte Nedre Foss Gård i 2015. Den har blitt betraktelig bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer