Panikken. Kjenner du på den?
Presanger, nyrenset dress, røde stearinlys og servietter, vin, ribbe. Det meste er i hus, og det er for seint med resten. På tide å puste ut! Senke skuldrene.
Nei, vent! På tide å begynne å lage julemiddagen. Forehåpentlig har du alt i hus, kjøpt inn selv eller bragt i hus etter å ha bestilt julematen hjem. I år har det vært enorm etterspørsel etter matkasseleverandørenes julematkasser.
Ribbedrømmen
Ribbe. Det er det som gjelder for majoriteten av oss. (55 prosent.)
Ribba skal være god. Ikke sensasjonell. Ikke annerledes. Bare vanlig.
Omtrent på samme måte som i fjor, og året før, og alle år, så lenge folk kan huske.
Men hvordan var det nå igjen?
Opp-ned eller?
Dampe eller ikke dampe? Opp-ned først eller etterpå? 45 minutter med folie og hvor lenge uten?
Hvordan sørge for at svoren blir akkurat passe sprø, uten at kjøttet blir tørt og fælt?
Julaften er dagen da folk får panikk, da man blar opp i sin gamle kokebok, eller leter desperat etter den. Det er dagen da «ukjent nummer» hjemme hos kokebokforfattere betyr spørsmål om tilberedelse av sprø og saftig ribbe, og hvor det er for seint å svare «kjøp boka» eller «gni inn med salt dagen i forveien».
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger