Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på Jamie Olivers prawn linguine, pasta med reker

- Dette er bestselgeren i alle land, i alle restauranter

Slik lager du Jamie's Italian-bestselgeren hjemme

BESTSELGER: Prawn Linguine er den suverene bestselgeren på Jamie's Italian-restaurantene. Oppskriftene på rekepastaen får du her. Foto: Morten Eik
BESTSELGER: Prawn Linguine er den suverene bestselgeren på Jamie's Italian-restaurantene. Oppskriftene på rekepastaen får du her. Foto: Morten Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst åpnet den britiske kokken Jamie Oliver sitt første spisested i Norge, Jamies deli, på Gardermoen. Før påske åpnet den første restauranten, Jamie's Italian, også denne restauranten på nye Gardermoen.

ÅPNER RESTAURANTER: Anna Taylor reiser jorda rundt og åpner Jamie's Italian. 
ÅPNER RESTAURANTER: Anna Taylor reiser jorda rundt og åpner Jamie's Italian.  Vis mer

Pasta, pizza, småmat og antipasti, salater - og burgere.

Og hva folk bestiller?

- Prawn linguine. (Pasta med tigerreker, red.anm.) Det er den ubestridte besteselgeren på Jamie's Italian i alle restaurantene, i alle land, sier Anna Taylor, en av mange som hjelper Jamie Oliver med å etablere og åpne restauranter utenfor Storbritannia.

Blant andre populære retter er ulike deleretter, antipasti, og pizzaene.

Olivers egen mat

MULTITALENT: Jamie Oliver er mer enn bare en merkevare, han er involvert i alle menyene på alle restaurantene. Foto: The canadian press / Dane Coote
MULTITALENT: Jamie Oliver er mer enn bare en merkevare, han er involvert i alle menyene på alle restaurantene. Foto: The canadian press / Dane Coote Vis mer

Et par og tyve tv-serier, omtrent like mange kokebøker, mer enn hundre reklamer for den britiske supermarkedkjeden Sainsbury's, noen og førti restauranter, kamper mot junkfood til barn på flere kontinenter, og fem barn. Og mannen har bare såvidt rukket å fylle førti.

En skulle tro det lå mye juks, fanteri og snarveier bak, men det gjør det ikke, ifølge Taylor.

Innspill til nye retter på menyen kan komme fra andre kokker, men ingen retter kommer på menyen før Oliver selv har godkjent dem.

- Jamie Oliver har personlig smakt, testet og godkjent alle retter - og alle menyer.

Lokale variasjoner

Jamie's Italian er nå en internasjonal kjede, i mer enn 22 land. Du skal kunne kjenne deg igjen når du går inn døren, uansett om du er i Hong Kong, på Island, i Australia eller Brasil, men det er også noen lokale variasjoner.

- I India serverer vi ikke oksekjøtt, i Dubai har vi kuttet ut svinekjøtt.

I Norge er menyen likere den originale Jamie's Italian-restauranten i Oxford, men alle de ferske råvarene er norske, så langt det lar seg gjøre - mens spekematen er importert fra Italia.

Les også:

Jamie Oliver reddet dagen for Andreas Viestad da de norske delikatessene forsvant på vei til London

Jamie Oliver's paella fikk spanjolene til å rase
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!