Vannkrise i Cape Town

Dette er ikke en ørken, men et av storbyens vannreservoarer

Cape Towns kritiske vannmangel er utsatt noen måneder, men en sørafrikansk politiker mener byens utfordring kan sammenliknes med 11. september.

TRE ÅRS TØRKE: Piket Bo-berg nord for Cape Town skulle ha vært en velfylt dam. Slik så den ut for tre uker siden. Foto: NTB Scanpix
TRE ÅRS TØRKE: Piket Bo-berg nord for Cape Town skulle ha vært en velfylt dam. Slik så den ut for tre uker siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter tre år med tørke advarer myndighetene i Cape Town at byen holder på å gå tom for ferskvann. På «Dag null» vil reservoarene og vannkildene kun ha 13,5 prosent kapasitet.

Dette er dagen staten kan bli tvunget til å stenge av de fleste av vannkranene, og innbyggerne må over på et strengt rasjoneringssystem.

Allerede nå har byens innbyggere begynt å lagre vann i krukker som de fyller opp ved lokale vannkraner. De som har råd, borer små brønner i hagen hvor de lagrer privat vann, mens noen hoteller har investert i dyre avsaltingsanlegg for å gjøre det mulig å drikke havvann, melder Business Insider.

- Overgår alt en stor by har måttet møte

«Dag Null» ble estimert til å inntreffe i midten av april, og deretter flyttet til starten av mai. Men grunnet nedgang i vannforbruk sier myndighetene at dagen kan bli flyttet helt til 27. august. På dette tidspunktet er det regntid i Cape Town, så da kan det være byen unngår vannkrisen fullstendig i år.

– Så lenge vi fortsetter å spare på vannet, kan vi unngå «Dag null» i år. Men vi kan ikke forutse hvor mye det vil regne. Får vi mindre regn, så lite som i fjor, eller mindre, står vi fortsatt i fare for å møte «Dag Null» tidlig i 2019, sa byens ordfører, Ian Neilson nylig, ifølge ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer