Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Test av Dr. Oetkers sjokoladepizza

- Dette er ikke pizza. Dette er kjeks

SØT PIZZA: Dr. Oetker har sluppet en ny type frossenpizza. Nemlig en med sjokolade på. Vi fikk italienske pizzakokker fra restaurant «Tipo» i Oslo til å vurdere den. Og folk på gata fikk også muligheten til å si sin mening. Foto: Per Ervland. Klipp: Endre Vellene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er jo ikke pizza!

Pizzakokk Fabio Addesse ser lett skeptisk på den biten av Dr. Oetkers pizza dolce al cioccolato - søt pizza med sjokolade - han akkurat har tatt en bit av.

Han er ikke imponert.

Tysk sjokoladepizza

Et par uker tilbake skrev Dagbladet at matprodusenten Dr. Oetker lanserer en sjokoladepizza i hjemlandet.

Produktsjef i Norge, Even Brandeggen, kunne fortelle at Dr. Oetker vurderer å lansere pizzaen i Norge. Dette ble ikke mindre aktuelt etter at sjokoladepizzaen gikk sin seiersgang i sosiale medier, over hele Europa.

TRIPPEL SJOKOLADE: - Det ser kjedelig ut, det smaker kjedelig. Pizzakokkene er ikke imponert, men Dr. Oetkers sjokoladepizza falt i smak hos de  aller fleste andre. 
TRIPPEL SJOKOLADE: - Det ser kjedelig ut, det smaker kjedelig. Pizzakokkene er ikke imponert, men Dr. Oetkers sjokoladepizza falt i smak hos de  aller fleste andre.  Vis mer

Så populær har pizzaen vært, at det kun kom en liten kasse med testeksemplarer til Norge, og vi fikk smake på én av dem.

Slik testet vi

Pizzaen ble stekt etter anvisning på pakken.

Vi har fått hjelp av to italienske pizzakokker, Fabio Addesse og Eduardo Manchini - til å vurde pizzaene. Vi så på utseende, duft, konsistens og smak.

I tillegg til tok vi med oss smaksprøver ut i Oslos gater for å høre hva Oslo-boere tenkte om den nye dessertpizzaen.

Sjokoladebombe i pizzaform

TEST AV SJOKOLADEPIZZA: Kokkene ble ikke særlig imponert over sjokoladepizzaen.           
TEST AV SJOKOLADEPIZZA: Kokkene ble ikke særlig imponert over sjokoladepizzaen.            Vis mer

Tilbake til pizzaen. Fabio Addesse er, som nevnt, ikke imponert. Man tuller ikke med kulinariske nasjonalskatter. Ei heller med den søte varianten.

- Det er ikke fælt, forklarer han, men det er bare ... feil.

- Søt pizza skal ha pizzabunn, og så har du det søte som topping. Dette er en sjokoladekjeks, med sjokoladesaus. En kjemisk kjeks. Det er ikke pizza.

TESTPANELETS DOM: Terningkast 1
TESTPANELETS DOM: Terningkast 1 Vis mer

Kollega Eduardo Manchini er enig. Det er for søtt, det er for ensartet, sjokolade på sjokolade på sjokolade.

Det er riktignok en del salt i bunnen, men det mangler syre og friskhet.

- Det ser kjedelig ut, det smaker kjedelig.

(Til orientering anbefaler Dr. Oetker å servere pizzaen rykende varm med en kule vaniljeis, men vi har kun smakt på pizzaen).

Folk på gata er begeistret

Når vi tar pizzaen med ut i Oslos gater og spør ikke-italienere om å smake får pipen en annen lyd. Med et åpent sinn til hva en pizza, eller en sjokoladepizza, skal smake, er det enklere å prøve denne nykommeren.

På den annen side, et par av de vi spurte ga pizzaen godkjent-stempel som dessert, men synes det ble for søtt til for eksempel å erstatte en croissant eller bolle til lunch.

I videoen øverst i artikkelen kan du se hva de synes.

FOLKETS DOM: Terningkast 5
FOLKETS DOM: Terningkast 5 Vis mer

Det er kanskje ikke klassisk italiensk sjokoladepizza, men om du stiller med et åpent sinn, vil du nok bli positivt overrasket.

Skulle pizzaen komme til Norge, eller du ønsker å prøve deg på en egen variant, anbefaler vi å ha noe litt friskt til, for eksempel slik de serverer på Tipo - med friske jordbær. Oppskriften får du under:

SJOKOLADEPIZZA, slik den serveres på Tipo pizzeria. 
SJOKOLADEPIZZA, slik den serveres på Tipo pizzeria.  Vis mer

Les også:

Test av frossenpizza

Slik ble pizza Grandiosa funnet opp

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!