Dette er Oslos nye restauranter

Her er de nye restaurantene vi gleder oss til å besøke når Oslo endelig åpner for at vi kan gå ut og spise igjen.

IKKE MER TAKE AWAY: Vi tipper vi ikke er alene om å glede oss til å sette oss ned og vente på maten, ikke stå i kø på fortauet. Foto: Elisabeth Dalseg
IKKE MER TAKE AWAY: Vi tipper vi ikke er alene om å glede oss til å sette oss ned og vente på maten, ikke stå i kø på fortauet. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For alle oss som elsker å bli servert mat, har dette vært livets lengste vinter. I november korket Raymond alle flasker og kraner, og 2. mars ble alle serveringssteder stengt for all annen aktivitet enn take away. Men nå er det vår, og endelig åpner restaurantene igjen!

På en pressekonferanse i dag melder byrådsleder Raymond Johansen at spisesteder i hovedstaden endelig åpner om ei uke. Mye har skjedd siden sist - her er noen av de nye nyåpnede stedene vi gleder oss til å besøke.

Schlägergården - Svenssons nye fristelse

Etter at Michelin-restauranten Galt stengte i sommer har det vært knyttet stor spenning rundt Björn Svenssons neste prosjekt. Sammen med store deler av Galt-teamet flytter han nå nesten ut av byen, til Schlägergården på Lilleaker (en 14 minutters trikkereise fra Frogner), og denne gangen blir det et helt restauranthus med flere avdelinger.

- Inne blir det en restaurant med en satt meny, rundt seks retter, og det er her vi åpner først, sier Svensson til Dagbladet.

SCHLÄGERPARADEN: Store deler av teamet på Schlägergården har jobbet sammen i flere år, noen helt tilbake til Oscarsgate og Fauna, flere fra Galt. Fra venstre: Ville Kontinen, Aimable Budengeri, Mateusz Kanoza, Daniel Jung og Felix Prag. Foran er kjøkkensjef og eier Björn Svensson. Foto: Kristin Svorte
SCHLÄGERPARADEN: Store deler av teamet på Schlägergården har jobbet sammen i flere år, noen helt tilbake til Oscarsgate og Fauna, flere fra Galt. Fra venstre: Ville Kontinen, Aimable Budengeri, Mateusz Kanoza, Daniel Jung og Felix Prag. Foran er kjøkkensjef og eier Björn Svensson. Foto: Kristin Svorte Vis mer

På sikt blir det både uteservering, og en egen utendørs chambre separée-avdeling med egne menyer for grupper på 6-12 stykker. De kommer også til å sette opp et drivhus, der de skal dyrke urter og grønnsaker.

Han åpner restauranten i samarbeid med tidligere kollegaer Kine Jøndal, Daniel Jung og Martin Fjeld fra Ille Brød. De planlegger også et utsalg av Ille brød på dagtid.

Svensson har samarbeidet tett med Thor Henning Løkke i Augusta Arnesen, en del av Bama som retter seg mot gourmetkjøkken.

Kastellet - med privat vinklubb

Kastellet restauranthus i Homansbyen åpnet i høst, men pandemien satte en effektiv stopper for planene. Restauranthuset skal ha både vinbar, cocktailbar og restaurant - og en privat vinklubb over hele tre etasjer, ifølge Kabaret.no. Hanne Rutgerson fra Einer er kjøkkensjef, og menyen er inspirert av kosemat fra alle verdenshjørner. Eierne, We Come in Peace, står også bak restauranthuset på Youngstorget med Andre til Høyre, Tea Room, Lulu og Håndslag. Vi gleder oss!

The Little Pickle - nabolagsrestaurant

Luke Henderson og Jefferson Goldring fra Tea Room og Imperial står bak en annen av de restaurantene vi er mest spent på å prøve når Oslo snart åpner: The Little Pickle nederst i Trondheimsveien. Konseptet er nabolagsrestaurant med lave skuldrer, et sted både vennegjenger og familier skal kunne hygge seg. Italienske Marcello Tiboni, tidligere Maaemo og Tea Room, blir kjøkkensjef.

Telegrafen - Oslos største

I Kvadraturen vil vi finne Telegrafen, det nye restaurant- og barhuset som etter planen skulle ha åpnet i fjor. Etter flere utsettelser står ansatte og eiere trippende klare for å ønske gjester velkommen til det som skal være Oslos største utested med plass til mer enn tusen gjester.

Åpnet under corona

Til tross for skjenkeforbud og lange perioder med nedstenging åpnet en rekke nye steder i Oslo i fjor. Og, kanskje nettopp derfor, har vi ikke rukket å besøke alle ennå. Det skal vi snart gjøre noe med. Her er noen av stedene vi snart kan besøke.

Farine - kø rundt kvartalet

Surdeigsbakeriet Farine åpnet på Kampen i vinter, og køen for de herlige kardemommebollene står i perioder helt bort til Thorbjørn Egners plass. Under pandemien har de tilbudt bakervarer som take away, men planen er å utvide menyen med lette retter til lunsj, og en nabolagsbistro på kvelden. Økologiske råvarer og grønnsaker er sentralt, men her skal det være noe for alle.

Fransken - franske fristelser

GRUNDERE: Laura Raubaite (med datter) og Andrea Marambio på Farine. Foto: Elisabeth Dalseg
GRUNDERE: Laura Raubaite (med datter) og Andrea Marambio på Farine. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Det lille franske konditoriet på Skillebekk åpnet i vinter, men planen er mye mer enn de uimotståelige fristelsene som glimrer i kakedisken: Da vi var innom i vinter kunne konditoriets ansatte fortelle at planen er konditori og kafé på dagtid, fransk bistro på kveldstid, der fisk og sjømat skal stå i høysetet.

Bread N Butter - japanske bakverk

Japanske bakverk tar stadig internettet med storm, men det har ikke vært så lett å få fatt i noe særlig annet enn mochi-iskrem - til nå. Bread'n'Butter leverer bakervarer til restauranter og storkjøkken i Oslo-området, og torsdag til lørdag er bakeriets filial på Torshov åpent for privatpersoner. Melonpan, den populære ostekaka, ulike varianter av internasjonale bakverk, og ikke minst brioche-burgerbrød, som de leverer til flere av hovedstadens burgerrestauranter er blant bakverkene de byr på - i tillegg til sando - japanske sandwich med både søtt og salt fyll.

Frenchie - dekadent bistro

Glamorøst, dekadent og overdådig innredet bistro på Solli Plass fra teamet bak Olivia-restaurantene. Kjøkkensjef Samuel Stenvall lover moderne og leken bistromat.

FRANSK: Frenchie på Solli plass er klar for å ønske gjester velkomne. Foto: Frenchie
FRANSK: Frenchie på Solli plass er klar for å ønske gjester velkomne. Foto: Frenchie Vis mer

Løkka Deli - sandwich supreme

Løkka Deli rakk så vidt å holde åpent noen dager etter de åpnet i fjor, men har trofast forsynt Grünerløkkas beboere med take-away-sandwicher gjennom lockdown. Innehaver Nud Dudhia, fra Breddos Tacos, har latt seg inspirere av amerikanske delis og dinere, og kanskje han endelig får servere gjestene annet enn kaffe og mineralvann?

Best friends - pizza fra Bass

Nabolagsfavoritten øverst på Grünerløkka, Bass, har åpnet pizzeriaen Best Friends i nabolokalene. Inntil videre bare takeaway, men snart …

MAD - Amerikanske favoritter

Oslos kanskje mest omtalte bar og restauranthus de siste åra, Bar Vulkan, har skrudd konseptet, og nå er det morderne amerikansk mat som står på menyen - Modern American Dining.

Mendel's - franske makroner

Oh la la! Fransk patisserie i Pilestredet, som byr på de lekreste makroner, kaker, kjeks og sjokolade. La oss spise kake! Og sitte ned mens vi gjør det.

Masala Politics - indisk gatemat

Gurdial Singh og sønnene står bak intet mindre enn ni indiske restauranter i Oslo de siste 30 åra. En av de nyeste er Masala Politics ved Stortorget med en ikke helt politisk korrekt meny. Her er streetfood og klassikere i skjønn forening, gjerne med en liten twist.

Nimbu - indisk gourmet

Singh-klanen har også åpnet en fine dining-indisk restaurant i Bjørvika i år. Målet er å lage den beste, mest eksklusive og gjennomførte indiske restauranten Oslo har sett. Vi gleder oss!

Flamme Burger - rimelige gourmetburgere

Grünerløkka har fått enda en burgersjappe, denne gang med Øyvind Bøe Dalelv og Adam(s Matkasse) Bjerk i spissen. Menyen er stort sett ganske klassisk gourmet-burger, og vi gleder oss til å prøve hipsterfries, pommes frites toppet med spicy mayo, bonito flakes og kimchi sesam.

Food Society - minimathall

Food Society, en halvdigital mathall fra gründerfabrikken Askeladden & co. åpnet i februar i år på Briskeby. Her er flere restauranter eller matboder samlet under ett tak, alle med en håndfull utplukkede retter; Street (burgere), thai, indisk, vegetar, japansk og koreansk. De tilbyr også take away, samt mat på døra gjennom Foodora.

TAKE AWAY: Food Society fikk ikke holde åpent særlig lenge, men har fortsatt levert mat fra flere verdenshjørner under lockdown. Foto: Elisabeth Dalseg
TAKE AWAY: Food Society fikk ikke holde åpent særlig lenge, men har fortsatt levert mat fra flere verdenshjørner under lockdown. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

La Maison - guddommelig servering

Cafeen i menighetshuset på Ullern har fått en makeover av franske Gregory Paul, tidligere MasterChef-dommer med fartstid fra Bagatelle. Her blir det kafé på dagtid og restaurant på kveldstid, og målet er en hyggelig nabolagsrestaurant.

Oslo Taco - rosa tortillas

Ikke langt unna La Maison ligger Oslo Taco, som åpnet i november i fjor. Taco-restauranten har gjort seg bemerket med sine rosa tortillas, og birria-roman som de serverer hver søndag.

Kanpai - japanske skåler!

Japansk sushi og izakaya på Bislett åpnet før jul, men har enda ikke hatt anledning til å la gjestene si kanpai (skål) med noe ekstra godt i glasset.

Spor av Nord - nordnorske klassikere

Spor av Nord skal være en upretensiøs nabolagsbar i Tollbugata. Signaturretten er møsbrømlefse, så nå skal vi jammen smake på det vi også!

Scarpetta pasta bar - fersk pasta

Nyåpnet pastabar i Folketeaterpassasjen byr på fersklaget arancini, pasta og ragu - foreløpig som take away, men snart kan du også spise der. Deres cannolis er verdt et besøk i seg selv, de fås både i små og store størrelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer