Slik steker du pepperbiff og lager rødvinssaus:

Dette gjør Brimi for å få masse deilig peppersmak på biffen

En god og saftig pepperbiff kan være en fantastisk smaksopplevelse. Men du må kunne et triks.

PEPPER ER BIFF: Arne Brimis pepperbiff med enkel og smakfull rødvinssaus er perfekt helgemat. Foto: METTE MØLLER
PEPPER ER BIFF: Arne Brimis pepperbiff med enkel og smakfull rødvinssaus er perfekt helgemat. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er stas å servere en god pepperbiff. Med masse smak og deilig saus.

Enten vi er i det romantiske hjørnet, eller ikke.

Men for at biffen skal bli skikkelig god, må råvaren være fin og den må smaksettes og varmebehandles riktig.

Og husk: Kjøttet må ligge ute i romtemperatur minst to timer før du begynner å steke.

Arne Brimi holder jevnlig matkurs på Vianvang, og da står alltid steking av biff på timeplanen.

- Rist hele pepperkorn

Kursdeltakerne noterer flittig når kokken står i det store og åpne restaurantkjøkkenet og tilbereder kjøttet slik han mener det gjøres aller best. Brimi vet hvordan han skal få masse deilig peppersmak på biffene - og det er ikke vanskelig om du bare kjenner rekkefølgen.

Pepperet må du jobbe med før stekingen.

- En pepperbiff skal selvfølgelig dekkes med pepper. Jeg anbefaler å riste hele pepperkorn i ei panne til pepperen er så myk at den lett kan knuses mellom fingrene. Knus pepperkornene i en morter eller i en brødpose, og vend så kjøttstykkene godt inn i dette, sier Brimi.

Han strør på et lite lag salt på kjøttstykkene før han dekker dem med pepper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer