Oppskrifter med kalkunrester

Dette gjør du med kalkunrestene

Nachos er jo én mulighet...

KALKUNSUPPE: Her får du forslag til hva du kan gjøre med kalkunrestene. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
KALKUNSUPPE: Her får du forslag til hva du kan gjøre med kalkunrestene. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg håper at du fulgte alle kalkuntipsene og at middagen ble vellykket.

Men, samme hvor god den var er sjansen for at det ble litt til overs temmelig stor. Kalkunen er, som kjent, diger. Derfor har jeg laget en liste med forslag som kanskje inspirerer deg til å bruke opp restene på en fornuftig og smakfull måte. Her er den:

Nachos Hakk kalkunkjøttet fint, bland det med litt kokt pasta og tomatsaus, legg det i en ildfast form med noen nachos og ost som du lar smelte i ovnen før servering.

Fylte paprika Lag en hvit saus, vend inn kalkun og noen biter av grønnsaker. Fyll tomater og/eller paprikaer og bak dem i ovnen med ost på toppen.

Pitabrød Bland hakket paprika, tomat og mais med kalkunkjøtt og ha det i varme pitabrød og server med rømme eller rømmedressing (bland rømme med hvitløk og litt blåmuggost, for eksempel). Se her.

Smør en brødskive med smør og sennep, legg på kalkun, avocado og bacon før du varmer det lett i ovnen.

Pizza med kalkun og mozzarella. Lag rød saus ved å kjøre hermetisk tomater sammen med hvitløk, olje og oregano (det er alt du trenger!). Smør det på pizzadeigen, legg på kalkunkjøtt og mozzarella og stek på full guffe ovnen. Her er en oppskrift du kan bruke til inspirasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer