Nordmenn liker å tappe sin vin fra boks. Det viser salgsstatistikken fra Vinmonopolet tydelig. 60 prosent av vinen som selges på polet ligger i boks.
Våkne vindrikkere som har øynene med seg på polet kan nå velge blant et fåtall bokser med mer miljøvennlig emballasje enn andre. Dette er bokser som mangler det tradisjonelle håndtaket i plast, og som i stedet har et gripetak i selve pappen.
- Et lite håndtak på en vinkartong virker kanskje beskjedent i global sammenheng, men for volumet som dette ene produktet selger i her i landet, betyr det at potensielt 1,2 tonn plast kan fjernes fra miljøet, opplyser daglig leder i Interbrands Norway, Øyvind Berg.
Han snakker om treliters-bestselgeren med hvit Tommasi Adorato Appassionato. Plasten fra håndtakene på denne boksen, solgt i løpet av et år, vil til sammen dekke drøyt fem tennisbaner, og ende mot ende strekke seg fra Stortinget til Hønefoss, opplyser han.
- Vi ønsket å bidra til å senke belastningen på miljøet, og snart vil også resten av porteføljen vår følge etter med gripetak i pappen, opplyser Berg.
Den italienske produsenten av vinen i boksen, stilte seg positive da de fikk oppfordringen fra Norge om å endre på emballasjen:
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger