SUKKERKUTT:

Dette skjer med kroppen om du kutter sukker

Kostholdsekspertene er klare på at vi ikke trenger sukker, og at helsegevinstene ved å droppe brusen og sjokoladen er mange.

SPISE MINDRE SUKKER: Helsedirektoratet anbefaler å begrense inntaket av tilsatt sukker til mindre enn 10 prosent av det totale energiinntaket. Ved stillesittende arbeid og begrenset fysisk aktivitet, vil 10 energiprosent tilsvare et inntak av tilsatt sukker på 60-70 gram per dag for menn og 50-55 gram per dag for kvinner. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
SPISE MINDRE SUKKER: Helsedirektoratet anbefaler å begrense inntaket av tilsatt sukker til mindre enn 10 prosent av det totale energiinntaket. Ved stillesittende arbeid og begrenset fysisk aktivitet, vil 10 energiprosent tilsvare et inntak av tilsatt sukker på 60-70 gram per dag for menn og 50-55 gram per dag for kvinner. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over halvparten av barn og unge, og om lag 20 prosent av voksne, får i seg mer tilsatt sukker enn anbefalt. I norsk gjennomsnittskosthold bidrar tilsatt sukker med 13 prosent av totalt energiinntak ifølge Helsedirektoratet, som anbefaler å begrense inntaket av tilsatt sukker til mindre enn 10 prosent av det totale energiinntaket.

- Sukker er ikke farlig i seg selv, men et høyt sukkerinntak gir et kaloriroverskudd som øker vekten, midjemålet, fettstoffer i blodet og økt risiko for diabetes og hjerte- og karsykdommer, sier Jøran Hjelmesæth, leder Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold og er professor ved Universitetet i Oslo.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer