Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på skamkake

Dette vil SKAM-fansen elske

Det MÅTTE komme:  Nå koker nettet etter at den første Skam-kaka er kommet!

SKAMKAKE: Bloggeren Linn Grubbström har laget skamkake. (Foto: Linn Grubbström)
SKAMKAKE: Bloggeren Linn Grubbström har laget skamkake. (Foto: Linn Grubbström) Vis mer

Den populære TV-serien har tatt Norge med storm. I snitt har nesten 800.000 seere fått med seg tredje sesong av serien på NRK.

Serien er ikke bare populær i Norge. Også i Sverige og Danmark har den mange følgere. På et tidspunkt var nesten hver tredje Skam-seer dansk, i følge Danmarks Radio.

Da SKAM-even lagde eggerøre, var mange nysgjerrige på oppskriften som også hadde inspirert Gordon Ramsey tidligere.

Nå har den dansk-svenske bloggeren Linn Grubbström laget en egen SKAM-kake. Hun har bloggen Frk. Kræsen hvor hun skriver om mat, særlig hverdagsmat. Men den norske tv-suksessen gjorde henne så inspirert, at hun måtte gjøre et unntak og prøve seg på bakst!

- Kan du fortelle om ditt forhold til SKAM?

- Det er usunt. Akkurat nå venter jeg desperat på sesong 4 mens jeg drikker kaffe fra min Isak & Even-kaffekopp, fastslår Linn Grubbström etterfulgt av et stort smil om munnen.

BAKTE SKAM-KAKE: Linn Grubbström har bakt en spesiel kake til ære for TV-serien. (Foto: Frk. Kræsen)
BAKTE SKAM-KAKE: Linn Grubbström har bakt en spesiel kake til ære for TV-serien. (Foto: Frk. Kræsen) Vis mer

- Hvordan planla du oppskriften på SKAM-kaken?

- Man kan jo ikke bare overleve på ostesmørbrød med kardemomme, så jeg tenkte jeg ville gjøre et litt mer festlig alternativ til Isak og Even. En slags hyllest til Nordens beste TV-serie. Og fordi sesong 3 handler om å våge og være forelsket i den man vil, fikk kaken et regnbueflagg med på veien. Det er gjemt inne i kaken, fordi da jeg bakte den, hadde Isak ennå ikke fortalt sine venner at han likte Even. Det var fortsatt hans hemmelighet.

- Hvilke reaksjoner har du fått på SKAM-kaken?

SKAM-KAKA: Det begynner med å bake fargede bunner (Foto: Linn Grubbström). 
SKAM-KAKA: Det begynner med å bake fargede bunner (Foto: Linn Grubbström).  Vis mer

- Det har vært morsomt! Alle som har sett SKAM, synes kaken er fantastisk. De som ikke har sett SKAM, skjønner ingenting og synes at kaken er rar. Men det er en av de litt vanskeligere kakene på bloggen min, så man skal ha litt tålmodighet når man baker den.

Øving gjør mester

- En gutt i Aalborg prøvde å bake den til sesongavslutningen i desember, så han kunne ha den med når han skulle se den siste episoden sammen med vennene sine. Den endte opp i søppelbøtta i stedet for til sesongavslutningen. Han lastet opp bildet på Facebook hvor den så ut som alt annet enn en kake. Så mitt råd til andre fans: Øv deg litt før du baker den!

- Hva har gjort størst inntrykk på deg i serien?

- At alt er så ekte og realistisk. Både talentfulle skuespiller-prestasjoner, men også NRKs innsats. Selv om jeg vet at Isak, Noora og de andre er fiktive, er de der på min telefon og på PC'n hele tiden og føles ekte.

- Hvorfor skjønner plutselig danskene norsk, tror du?

- De har blitt tvunget til det! Ja, SKAM er mest autentisk med norske undertekster på skam.p3.no, men Norge kan også takke Danmarks Radio for at danskene skjønner norsk. Om Danmarks Radio hadde hatt SKAM med danske undertekster da hypen rammet Danmark i august, hadde danskene ikke blitt tvunget til å forstå norsk. Nå ble de tvunget til å bruke NRK og lære litt norsk for å kunne se SKAM. Så er det jo en grei bonus at de har oppdaget at de ikke bare elsker SKAM, men at de også elsker norsk.

Les også:

Seerne strømmer til Valkyrien Grill etter NRKs store krim-suksess. Men er hamburgeren virkelig en underjordisk opplevelse?

Tyskerne ville kuppe norske fjorder, men ante ikke hva Hurtigruten hadde på menyen!

Glad i mat? Følg oss på Facebook!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling