COOKIE MED IS: Disse seige og deilige kakene er enkle å lage og blir supergode. Jan Robin serverer dem med amerikanernes favorittis – cookie dough ice cream. Foto: METTE MØLLER
COOKIE MED IS: Disse seige og deilige kakene er enkle å lage og blir supergode. Jan Robin serverer dem med amerikanernes favorittis – cookie dough ice cream. Foto: METTE MØLLERVis mer

Søte oppskrifter, iskremsandwich, banankake og sticky toffee pie:

Dilla på cookie dough-iskrem? Slik lager du den selv

Og siden du først må lage deigen, slå til med noen herlige iskremsandwicher.

Dagbladets kokk Jan Robin Ektvedt har gode tips til deg som planlegger å lage noe søtt og godt til farsdagen. Her er tre søte favoritter.

Hjemmelagde cookies er både raskt og enkelt - dette er kaker som alle klarer å lage.

Jan Robin blander inn både peanøtter, hasselnøtter og sjokoladebiter i deigen, og steker kakene til de er sprø utenpå og myke i midten.

- Bruk det du liker av nøtter og sjokolade. Vil du gjøre litt ekstra ut av cookiene, så server dem som en burger med deilig iskrem i midten, sier Jan Robin.

Allergisk? Her er tre oppskrifter på cookies, en uten gluten og en uten egg.

Hvis du vil gjøre det enkelt, kan du selvfølgelig kjøpe isen ferdig. Men aller best er det med hjemmelaget iskrem.

- Jeg er veldig glad i cookie dough ice cream, som rett og slett er vaniljeis med kakedeig. Gjem litt av cookie-deigen og miks den inn i vaniljeisblandingen. Så er det bare å kjøre det hele til iskrem i en ismaskin. Det blir så godt, sier Jan Robin.

MATEKSPERT: Jan Robin Ektvedt (28) er kjøkkensjef på Hitchhiker i Mathallen i Oslo. Han har jobbet på verdenskjente restauranter som Noma i København, og Fat Duck i Berkshire, England. Han har også gitt ut kokeboka «Gatemat». Foto: METTE MØLLER
MATEKSPERT: Jan Robin Ektvedt (28) er kjøkkensjef på Hitchhiker i Mathallen i Oslo. Han har jobbet på verdenskjente restauranter som Noma i København, og Fat Duck i Berkshire, England. Han har også gitt ut kokeboka «Gatemat». Foto: METTE MØLLER

Vis mer

Dersom du lager is uten ismaskin, kan du bare dytte inn små biter av kakedeig i isblandingen før du fryser den.

Klissete klassiker

Jan Robin anbefaler også en klassisk engelsk dessertfavoritt.

Sticky toffee pudding, som kan oversettes med klissete karamellpudding, er en deilig, søt og klebrig dessert som er enkel å lage og garantert gjør lykke.

- Sticky toffee pudding smakte jeg første gang på en sjarmerende pub langt ute på landsbygda mellom Manchester og Stoke. Den var utrolig velsmakende. Vi har prøvd å lage det her på restauranten er par ganger uten å få det til, men nå har jeg funnet fram til en veldig god oppskrift. Denne er ganske «spot on» slik som den smakte på puben, sier Jan Robin.

Bruker krydderkake

Den mektige desserten lages gjerne med utgangspunkt i en daddelkake, men Jan Robin bruker krydderkake i sin oppskrift. Kaka skal serveres lun med masse deilig karamell på toppen.