HELGEKOS: Matredaktør Christopher Sjuve gir deg mattips som gjør hverdagen din bedre. I dag handler det om taco. 
HELGEKOS: Matredaktør Christopher Sjuve gir deg mattips som gjør hverdagen din bedre. I dag handler det om taco. Vis mer

Taco-oppskrift med kjøttdeig:

Disse enkle grepene piffer opp fredags-tacoen din

Vipper opp fredagen flere hakk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Skal vi prøve å gjøre tacoen litt kulere?

Ja!

Med noen enkle grep vipper vi hele fredagen opp flere hakk. Vi begynner fra toppen:

Osten

Et kjapt triks er å blande den gulosten du vanligvis bruker med en ost som har litt mer smak. Finn en ost du liker! Prøv for eksempel den norske Bufar, den er super og smakfull.

Ellers det mange gode å bruke: Cheddar, parmesan, gryere, comté og manchego. Du kunne faktisk også bruke en camembert (om du fryser den inn litt, er den enklere å rive). Se hva du finner i butikken!

Guacamole

Samme hvor elendig du gjør denne jobben, blir guacamolen bedre enn den du kjøper. Her handler det nemlig om å justere seg fram til noe du elsker: Den enkleste formen er most avokado med salt. Men, det er vanlig å gjøre den litt mer spennende, så finn fram kjøkkenmaskinen og kjør sammen avocado, limesaft, ett fedd hvitløk, litt (sjalott)løk og kanskje en kvart tomat. Smak til med tørket eller frisk koriander og cayennepepper.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn