- Vær så god, håper det smaker!
Eivind Vallesverd, daglig leder på restauranten Golden Chimp i Oslo, setter fra seg en pose med 12 dumplings og en bambusdamper på bordet utenfor restaurant Golden Chimp i Oslo. Bak ham er et tomt lokale. Kun et fåtall av de mange små bordene er igjen inne i den vanligvis tettmøblerte og populære restauranten. Nå er den tom. Ingen har spist i restauranten på flere dager, forteller han.
- Vanskelig situasjon
For to uker siden ville vi ha vandret gjennom en bydel med yrende folkeliv, og blitt møtt av summende stemmer, latter og glad musikk allerede før vi rundet gatehjørnet.
Nå ligger gatene tilnærmet øde. Golden Chimp holder fortsatt åpent, men ikke som før. Seks ansatte på jobb har blitt til to. Restaurantdelen i kjelleren er stengt, og antallet bord i første etasje er mer enn halvert. Og menyen er endret til retter som også egner seg som take away.
- Vi har måttet tenke helt nytt, sier Vallesverd.
- Det er klart situasjonen er vanskelig, men når vi først er her, er det gøy for oss å teste ut take away. Vi har ikke hatt kapasitet til å tilby det før, og da må vi jo også endre på menyen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger