KJØTTPUDDING; BAKT TORSK OG BOUEF BOURGIGNON: Tre klassikere for Tina Nordström. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT
KJØTTPUDDING; BAKT TORSK OG BOUEF BOURGIGNON: Tre klassikere for Tina Nordström. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MATVis mer

Disse tre middagene vender Tina Nordström alltid tilbake til

Disse tre rettene er gjengangere hjemme hos kokke-Tina.

Hva skal du ha til middag i dag?

Ligner du ørlite på oss, er sjansen stor for at du skal lage noe du har spist før. Mange ganger før.

MIDDAGSFAVORITTER: Tina Nordström liker å prøve ut nye retter, men noen kommer hun alltid tilbake til. Her er tre av dem. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT
MIDDAGSFAVORITTER: Tina Nordström liker å prøve ut nye retter, men noen kommer hun alltid tilbake til. Her er tre av dem. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT Vis mer

Selv om oppskriftsrepertoiret endrer seg noe, har vi stort sett en ti-tyve retter vi kommer tilbake til. Noen mye oftere enn andre.

Vi spør derfor ofte matglade vi møter om hvilke retter de alltid kommer tilbake til. Så prøver vi dem, og håper vi klarer å utvide repertoiret litt.

Se for eksempel Mikael Svenssons superenkle fiskemiddag, som han lager helt uten oppskrift, og kyllingretten Andreas Viestad har laget minst 500 ganger.

Tre favoritter
Da vi spurte Tina Nordström om hvilke retter hun alltid kommer tilbake til, kvitterte hun blidt med at hun har skrevet en bok om nettopp dette.

Oppskriftene hun alltid kommer tilbake til. De rettene hun lager om igjen og om igjen. Uten å måtte tenke seg om.

- Det er ikke én, det er mange.

Hva hun lander på er avhengig av hvillke råvarer hun får fatt i, hvor god tid hun har til rådighet - og ikke minst, hva hun har lyst på akkurat da.

Å velge ut én rett ble vanskelig, så hun landet på tre ulike middagsretter. Alle er ganske tidkrevende, det tar over en time før maten er på bordet, men tilgjengjeld gjør ovnen mesteparten av jobben, mens du kan gjøre helt andre ting. Perfekt i en hektisk hverdag, med andre ord.

Se også Tina Nordströms frokostfavoritter.

FERSKT: TIna Nordström bruker helst fersk fisk når hun lager mat. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT
FERSKT: TIna Nordström bruker helst fersk fisk når hun lager mat. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT Vis mer
RETROMAT MED NY VRI: Kjøttpudding med aprikoser og svisker. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT
RETROMAT MED NY VRI: Kjøttpudding med aprikoser og svisker. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT Vis mer
BOEF BOURGIGNON: Denne smakfulle kjøttgryta burde alle lære seg. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT
BOEF BOURGIGNON: Denne smakfulle kjøttgryta burde alle lære seg. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT Vis mer