Ingen sak: Det aller meste egner seg på grillen, og det er heller ikke vanskelig å finne vin som passer til maten, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Ingen sak: Det aller meste egner seg på grillen, og det er heller ikke vanskelig å finne vin som passer til maten, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Disse vinene passer best til sommerens grillmat

Dersom du skal grille rødt kjøtt er det spesielt et land som utmerker seg. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommer er synonymt med grill. Så fort været er medgjørlig fyres engangsgriller og mer forseggjorte varianter opp på rekke og rad.

Hva som puttes på grillen varierer stort og det aller meste egner seg til grilling. Å finne vin til grillmaten er heller ingen sak.

Om man skal grille fisk eller skalldyr er det naturligvis hvitvin som gjelder. En lett bløt rødvin kan til nød gå med grillet hvit fisk, men hovedregelen er klar.

Med tydelig grillsmak og garnityr med både sødme og sting er en hvitvin med noe eik som regel et godt valg. Eiken gir vinen et hint av sødme og mer kraft enn en ueiket utgave.

Vinen må gjerne også ha god fylde og en frisk syre som rensker opp for fettet i grillmaten. Denne type vin fungerer også fint med lyst kjøtt som svin eller kylling om man unngår de mest spicy marinadene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn