Ingen sak: Det aller meste egner seg på grillen, og det er heller ikke vanskelig å finne vin som passer til maten, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Ingen sak: Det aller meste egner seg på grillen, og det er heller ikke vanskelig å finne vin som passer til maten, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Disse vinene passer best til sommerens grillmat

Dersom du skal grille rødt kjøtt er det spesielt et land som utmerker seg. 

Sommer er synonymt med grill. Så fort været er medgjørlig fyres engangsgriller og mer forseggjorte varianter opp på rekke og rad.

Hva som puttes på grillen varierer stort og det aller meste egner seg til grilling. Å finne vin til grillmaten er heller ingen sak.

Om man skal grille fisk eller skalldyr er det naturligvis hvitvin som gjelder. En lett bløt rødvin kan til nød gå med grillet hvit fisk, men hovedregelen er klar.

Med tydelig grillsmak og garnityr med både sødme og sting er en hvitvin med noe eik som regel et godt valg. Eiken gir vinen et hint av sødme og mer kraft enn en ueiket utgave.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: Nina Hansen Vis mer

Vinen må gjerne også ha god fylde og en frisk syre som rensker opp for fettet i grillmaten. Denne type vin fungerer også fint med lyst kjøtt som svin eller kylling om man unngår de mest spicy marinadene.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn