Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Dødens truse»: Her er de rareste smugleforsøkene

Tollerne forteller.

NARKOTRUSE: Bavianhodeskalle, narkotruse og skosåle med heroin er bare noen av rareste smugleforsøkene til Norge. (Foto: Tolletaten)
NARKOTRUSE: Bavianhodeskalle, narkotruse og skosåle med heroin er bare noen av rareste smugleforsøkene til Norge. (Foto: Tolletaten) Vis mer

Aldri før har norske tollere hatt mer å gjøre, og det er alkohol- og narkotikabeslag som øker mest. Tolletaten gjorde 37.948 beslag i 2017. Forrige rekord var i 2012 med 35.879 beslag.

Men det er langt ifra bare kjøtt og sigaretter som blir beslaglagt på riksgrensene rundt om i landet. Her er noen av de mer spesielle tilfellene Tolletaten har beslaglagt i de siste årene.

Truse og skosåle med narkotika

Tollerne ved Svinesund fant én kilo heroin som tilsammen befant seg i en truse og under en skosåle.

- Vi hadde en periode flere beslag i både truser og sko. De vi tok her kom med en av rutebussene fra Tyskland, Danmark eller Sverige. Dette er eksempler på trender som vi ser dukker opp med jevne mellomrom, og som igjen viser at det kun er fantasien som setter grenser for narkotika og andre ting blir gjemt, sier Per Kristian Grandahl, kontorsjef ved Svinesund tollstasjon.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?