Uro etter forskningsfunn:

Drama rundt energidrikkene: Snart kan de bli borte for barn og ungdom

Ungdom utsatt for akutt koffeinforgiftning bekymrer stadig flere politikere.

MULIG ALDERSGRENSE: I slutten av november håper statsråd Michaelsen at Mattilsynet kan være klare med helsefarene rundt energidrikker. Foto: NTB Scanpix
MULIG ALDERSGRENSE: I slutten av november håper statsråd Michaelsen at Mattilsynet kan være klare med helsefarene rundt energidrikker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

​​​ (Dagbladet): Onsdag denne uka skulle Forbrukerrådet etter planen møte en av de store dagligvarekjedene for å diskutere muligheten for å innføre egen aldersgrense på 18 år for energidrikk. Samtidig kan Dagbladet avsløre at eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) nå innkaller Mattilsynet for å be dem å utrede konsekvensene. Det vil skje en av de første dagene.

Nylig delte 16-åringen Filip Säll sin opplevelse etter å ha trukket tre energidrikker. Han kollapset og måtte fraktes til sykehus i all hast: - De forklarte meg at hjertet mitt kunne slå feil, og at jeg kunne ha dødd hvis jeg ikke fikk hjelp.

Lege og medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, framholder at en boks energidrikk sjelden er skadelig, men mange bokser over en kortere periode kan føre til alvorlige bivirkninger.

En studie fra University of Maryland avslørte i august i fjor en skremmende effekt av energidrikkene: Unge mennesker som drikker mange per dag kan stå i større fare for å utvikle et rusmisbruk seinere i livet, meldte TV 2. Studien er publisert i fagbladet Drug and Alcohol Dependence.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer