STAVANGER (Dagbladet): - Det kan kanskje virke mer eksklusivt for enkelte med vin, spesielt til skalldyr, men en lys «weissbier» til et rekesmørbrød er ikke feil, sier Dagbladets vinspaltist Robert Lie.
Lie anbefaler øl til sjømat for dem som ønsker litt variasjon og vil prøve noe annerledes.
- Prøv lyse, lette øl som hveteøl, karakterfulle pilsner eller en lett IPA til sjømaten neste gang, tipser han.
- Å drikke øl til skalldyr eller fisk handler om hva man er vant til.
Forvent deg åpenbaringerPetter Nome, direktør i bryggeri- og drikkevareforeningen, er enig.
- Den som våger å prøve ut øl til sjømat kan vente seg mange åpenbaringer!
Kokk Bård Greni fikk nettopp en slik åpenbaring i sommer.
- Jeg har testet mye sjømat med øl, men den kuleste kombinasjonen jeg har smakt er en «blonde» jeg fikk sammen med østers. Helt fantastisk, skryter kokken.
Derfor er grensa på butikkøl på 4,7%
Spesifikk brygging
Tradisjonene for å drikke øl til sjømat mener Greni henger sammen med utvalget.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger