Drillo-isen

Drillo-isen gjør comeback

Husker du denne? 90-tallsfavoritten er tilbake.

COMEBACK: Drillo-isen relanseres for andre gang. Egil «Drillo» Olsen har fått en helt annen avtale denne gange. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 23 år siden Norge slo Brasil 2-1 i VM, og enda flere år siden Drillo-isen, oppkalt etter landslagets trener Egil «Drillo» Olsen, gjorde sitt inntog i isboksene landet over.

Drillo-isen var i produksjon mellom 1994 og 1998, og gjorde et aldri så lite comeback i 2009, blant annet etter påtrykk fra Facebook-gruppen Vi som savner Drillo-is.

Kommer tilbake

Den gangen var imidlertid Egil Olsens ansikt borte fra både navn og pakke - og isen fikk navnet «comeback».

Nå dukker den igjen opp, som «Drillo».

- Nostalgien som følger iskrem-klassikerne er stor, og vi tror folk er klare for enda en klassiker. Denne gangen som «Drillo»-isen, slik alle husker den, sier markedsdirektør Anne Borgen Sturød.

Isen kommer til å se ut som 90-tallsversjonen. Den er formet som to fotballer, har et karamell-trekk med biter av cornflakes, og krokankuler med melkesjokoladetrekk inn i vaniljeisen.

Drillo-isen

Selve isen ble opprinnelig til som en del av Diplom-Is' sponsoravtale med fotballforbundet, og Egil Olsen fikk også «noen kroner» for å sette navnet sitt på iskremen.

Men, den tidligere landslagstreneren har tidligere vedgått at han gikk glipp av enorme summer fra issalget den gang.

I podkasten «B-laget» fortalte han om den bitre ettersmaken avtalen fikk for ham.

- Det var snakk om at jeg skulle få 250 000 kroner eller å få 50 øre per is, sier Drillo i podkasten.

Han sier til Dagbladet i dag at han tok de 250 000 kronene, men med sju millioner solgte is, kunne regnestykket ha blitt 3,5 millioner kroner til «Drillo» hvis han hadde valgt avtalen med 50 øre per is.

Nå bedyrer han derimot at han har inngått en mer lukrativ avtale med is-giganten.

«Drillo» var den gang som nå, også med å smake seg fram til den populære iskremen, men fargen på trekket måtte vike for smaken: karamell.

Egil «Drillo» Olsen har allerede vært med på smakstesting, og synes selv det blir moro å få isen tilbake.

- Det er hyggelig at Diplom-Is ønsker å bringe tilbake isen. Jeg husker isen som veldig god på 90-tallet, men må si jeg synes den smaker enda bedre denne gangen, sier Drillo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer