NM i taco, vinneroppskriften

Dropp kjøttdeigen, Norges beste taco har sjøkreps, chorizokrem og ananassalsa

Kitchen & Table lager Bergens - og Norges - beste taco. Oppskriften får du her.

TACOFREDAG: Ikke et vondt ord om den klassiske fredagstacoen, men disse stiller i en egen liga. NM i Taco gikk av stabelen i Mathallen i Oslo på fredag 4. november Video: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke et vondt ord om den klassiske fredagstacoen, men Norges beste taco stiller i en helt annen klasse.

- Her klarte de å vise frem en av de beste råvarene vi har i Norge - sjøkreps - tilberedt på best mulig måte, sier Helle Valebrokk, matblogger og dommer i Norgesmesterskapet i taco til Dagbladet. - En fin crossover-fusion av norsk og meksikansk kjøkken.

I dag har hun, sammen med Klaus Pilgaard, bedre kjent som Chili-Klaus og Marion Nesje fra arrangøren Apetina, smakt seg det beste norske taco-restauranter har å by på i NM I taco.

De fire finalistene var Kitchen & table i Bergen, Harry Pepper fra Stavanger, Frida fra Trondheim og 4 Gringos fra Oslo, og har blitt kåret gjennom finaler i de fire byene de siste ukene - den siste i Mathallen i Oslo i formiddag, rett før finalen.

Kreativt

- Jeg forventer å se spennende versjoner av taco, ikke fredagstaco, gjerne med noen overraskende elementer. Og så må det jo være smakfullt og fint å se på, sa Valebrokk i forkant av finalen.

Edwin Rivas og Cecilie Kirkebø fra Kitchen & Table på Clarion Hotell Admiral i Bergen ga dommerne full pakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer