Du bør også skylle boil-in-bag-risen - selv om det ikke står på pakka

Skyllingen gir et mye mer luftig resultat.

PERFEKT RIS: Husk å skylle risen for et luftig resultat. La risen stå under rennende vann til vannet går fra melkehvitt til nesten klart. Wilson Chung, kokk, sushikursholder, og prod... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før du koker, må ris skylles. Godt. Dette gjelder også for ris i boil-in-bag!

Men hvorfor skal du egentlig skylle risen?

Den åpenbare grunnen er selvsagt at du får vasket bort støv og andre uhumskheter som enten har sneket seg inn under lagring eller transport, men det mange kanskje ikke vet er at det også har en betydning for konsistensen, ved at du skyller ut stivelse.

Står ikke på pakka

Nettopp derfor bør du ikke glemme å skylle boil-in-bag-risen.

- Vi har ikke skrevet på pakka at man behøver å skylle boil-in-bag-risen, men dersom du ønsker et luftigere resultat kan du gjerne gjøre det, sier kommunikasjonssjef for Orkla, Bjørn Brennskag.

Han understreker at boil-in-bag-risen ikke må vaskes for å fjerne skitt, slik man ofte må med vanlig ris, men at det utelukkende handler om å vaske for å redusere stivelse.

- Boil-in-bag-risen skal være ren og er nøye kontrollert, sier Brennskag.

Merk at tipset kun gjelder for ris som skal kokes på ordinær måte, ikke forkokt- eller hurtigris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer