Oppskrifter til nyttårsaften

Du har det meste i hus: Nyttårsmenyen du tar på strak arm

Denne maten får deg til å glemme rakettene

(Dagbladet): Det beste med nyttårsaften? At man sitter lenge til bords.

Det begynner sjelden etter klokka åtte. Og man går tidligst hjem etter rakettene.

For alle matglade betyr det at man kan lage en masse smått og godt som man posjonerer ut pø om pø.

Nyttårsaften er også en gyllen anledning til å bruke opp noe av det som pleier å være igjen etter julens mange selskaper.

Dette er oppskriften på en sushi med laks, agurk og lilla blomkål.Vis mer Vis mer

Alle oppskriftene finner du nedenfor. Her finner du for eksempel ribbe på rødløk - nydelig!

Ost og skinke på smørstekt brød med noen gode oliven på toppen er gøyalt festsnacks.

Apropos smørstekt: Stek loffskiver, skjær dem i tre lange biter og dandér en ansjosfilet på toppen. Da har du laget det engelskmennene kaller «soldiers». Det tok litt tid før jeg tok sjansen på denne merkverdigheten - den virker liksom litt voksen. Men, du verden! Det er en veldig kul og enkel ting å server på et bord fullt av godsaker.

Jeg har også en svakhet for små, fylte former med franske navn - de man kjøper ferdig. Det er godt å fylle dem med krabbe, rogn og rømme, synes jeg. Og så pynter vi litt med reker.

Kos deg også på årets siste dag med ostepinner, østers, og kjøttboller - godt nyttår!