Mattips:

- Du har spist pølser feil hele livet

En tiktoker har fått enorm oppmerksomhet etter nytt pølsetips. Det reagerer «pølsekongen» Bård Hoksrud og Syverkiosken på.

PØLSE I BRØD: På dette bildet fra 2014 har Bård Hoksrud fulgt det mange regner som standard prosedyre for hvordan man skal spise en pølse i brød. Nå er det imidlertid en kjent TikTok-profil som mener at man skal spise pølse i brød på en helt annen måte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PØLSE I BRØD: På dette bildet fra 2014 har Bård Hoksrud fulgt det mange regner som standard prosedyre for hvordan man skal spise en pølse i brød. Nå er det imidlertid en kjent TikTok-profil som mener at man skal spise pølse i brød på en helt annen måte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Pølsemaker pølsemaker, hvor har du gjort av deg?», er et kjent ordtak vi pleier å bruke om dem som lager pølser, takket være Leif Juster. Men i en verden i utvikling må også pølsemakere og entusiaster ta til seg nye ideer og innspill for hvordan man best mulig skal kunne lage og spise en pølse.

For øyeblikket går en video viralt på TikTok, hvor det blir påstått at vi har spist pølse i brød feil hele livet.

Det er ikke til å komme rundt at nordmenn spiser mye pølser, og de fleste som velger pølse i brød har toppingen på toppen av pølsa.

Nå har tiktokeren Sheena Marie delt et mattips på plattformen, hvor hun først legger pølsa i brødet, tar på sennep og ketsjup, før hun så vrir pølsa rundt (se video like under).

På den måten forsikrer du deg at toppingen ikke renner over, og ned på skjorta eller buksa.

- Vis meg ditt supertriks som du tilfeldig så en dag, som nå er standard praksis for deg, sies det i videoen, mens Sheena vrir pølsa.

Videoen har fått utrolige 2,4 millioner visninger på det sosiale medier og 126 000 likes.

@sheenamarieq

no more messy ketchup and mustard on your lips 😂 ##lifehacks

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Hoksrud: - Pølsevev

Etter å ha sett det nye pølsetrikset på sosiale medier tar Dagbladet kontakt med en av Norges største pølsekonger, stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp).

Frp-politikeren har i flere år markert seg som en stjerne i pølsemiljøet og blir raskt lattermild når han får høre om den nye varianten.

Han er ikke overbevist om at det nye trikset er en sikker «wiener».

- Dette er nok bare pølsevev, men et morsomt påfunn. Jeg tror ikke trikset vil gjøre noen forskjell på smaken, men jeg skal teste det for moro skyld, sier Hoksrud til Dagbladet.

- Jeg tror nok ikke pølsa ser like delikat ut om man vrir ketsjupen og sennepen under i brødet. Det blir ikke like appetittlig, eller det samme synet som møter deg med toppingen på toppen.

Hoksrud sier selv at han fort kan ha spist pølse i brød på denne måten ved et uhell, om han har hatt flere pølser i brødet samtidig.

- Da tror jeg fort pølsene har vridd seg sånn av seg selv, men nå skal jeg teste det bevisst, sier han.

TOPPINGEN PÅ TOPPEN: Bård Hoksrud har alltid vist at han er en pølseentusiast. Her avbildet med ketsjupen på toppen av pølse i Arendal 2014. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOPPINGEN PÅ TOPPEN: Bård Hoksrud har alltid vist at han er en pølseentusiast. Her avbildet med ketsjupen på toppen av pølse i Arendal 2014. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Dagens viktigste sak

Dagbladet har også henvendt seg til Oslo-sjappa Syverkiosken for å høre hva de tenker om dette nye supertrikset.

- Her ser jeg et problem med en gang, og det er at pølsa kan bli veldig glatt om ketsjupen og sennepen går imellom pølsa og brødet. Om man gjør dette trikset er risikoen langt høyere for å skli ut, enn hvis toppingen forblir på toppen, sier eier av Syverkiosken Erlend Dalbo.

- Så dette trikset er bare pølsevev?

- Ja, jeg tenker det faktisk. Det blir nok en mindre risiko for å få ketsjup på skjorte, men den oppveies av den risikoen for å faktisk miste pølsa ut av brødet. Jo glattere det er under pølsa, jo større sjanse for at den glir ut.

- Det er generelt lite søl når man spiser pølse i brød, med mindre man er litt ung, eller kanskje litt beruset.

Plutselig må Dalbo avbryte intervjuet i noen sekunder for å servere en kunde. Han forteller den faste kunden over 40 år om pølsediskusjonen.

- Dagens viktigste sak, med andre ord, sier kunden i bakgrunnen, før han forlater Syverkiosken.

- Følger pølseregler

Dalbo mener at det er klare pølseregler, som er at man har pølsa underst, med de ekstra ingrediensene på toppen.

Han sier samtidig at han får alle mulige beskjeder fra kundene sine, om hvordan de ønsker pølsa servert.

- Kundene mine fra Hamar vil alltid ha en lompe under brødet, men de fra Moss vet vi gjerne spiser pølsene sine i vaffel, i stedet for brød. I Drammen bløyter de ofte brødet, som vil si at de heller litt pølsevann i brødet for mer kjøttsmak, forklarer Dalbo.

Han forteller at det er kunder som også ber han vri på pølsa etter at toppingen er lagt på, men det er ikke mange som har bedt ham om det.

- Men dette var ikke ukjent for meg, det er sikkert og würst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer