Eggedosis er verdens enkleste dessert

Eggedosis til 17. mai

En luftig eggedosis er lett å spise og lett å like!

TRADDISJONSRIK: Eggedosis er en gammel norsk tradisjon, som fortsatt servereres på 17.mai i mange norske hjem. Eggedosis er verdens enkleste dessert som alle kan lykkes med. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det kanskje ikke så mange som pisker eggedosis og serverer på 17. mai, men det er faktisk en tradisjon i mange familier å servere eggedosis på nasjonaldagen.

Eggedosis er jo det enkleste man kan lage, for du skal bare piske egg og sukker sammen til en luftig og stiv krem.

Sørg for at du har ferske egg og at de er romtemperert når du skal piske. Eggedosisen skal bli skikkelig stiv og du skal kunne skrive «OLE» på overflaten.

Varier smaken

Server eggedosis gjerne med bær og revet sjokolade. En liten skvett konjakk eller hetvin løfter eggedosisen til nye høyder og gir en god «voksensmak». Litt nypresset sitron- eller appelsinsaft gjør eggedosisen syrlig og frisk og revet skall av sitrusfruktene er fint som pynt.

Sabayon (zabaglione) er en skummende og luftig italiensk dessertsaus, som lages ved at man pisker eggeplommer, sukker og hvitvinvin over vannbad. Sabayon er også perfekt i følge til frukt og bær.

Tre triks

Vi oppsummerer:

1. Bruk gjerne litt sitron- og appelsinsaft

2. Strø over hakket sjokolade

3. Hell på en knært konjakk eller hetvin

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.