Kalorier er ikke kalorier

Ekspert: - Dropp kaloritellingen. Dette er grepet som fungerer

Ernæringsfysiolog Tine M. Sundfør mener at kaloritelling har lite for seg - mens den svenske kollegaen deler inn i gode og dårlige kalorier.

VELG GRØNNSAKER: Selv om de norske ekspertene ikke vil kalle det for «gode kalorier», er det bra å få i seg kaloriene fra grønnsaker, ikke friterte poteter, for eksempel. Foto:
VELG GRØNNSAKER: Selv om de norske ekspertene ikke vil kalle det for «gode kalorier», er det bra å få i seg kaloriene fra grønnsaker, ikke friterte poteter, for eksempel. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det finnes en hel haug med forskjellige slankemetoder og -tips der ute som flere velger å prøve seg på. Men det er dessverre ikke alltid man klarer å gjennomføre en slankekur.

Noe av grunnen til at man ikke klarer det er ifølge Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog, at man går inn halvhjertet i slankingen.

- Mange bestemmer seg for å slanke seg fordi de vet de bør, men uten at de har bestemt seg skikkelig. Går du halvhjertet inn i slankingen, vil du neppe klare å gjennomføre den, sa Borchsenius til Dagbladet tidligere i år.

Det er viktig at man ikke spiser for mye om man ønsker å gå ned i vekt, men det er like viktig at man ikke får i seg for lite. Da vil kroppen skru ned forbrenningen etter kort tid, og det vil bli vanskelig å gå ned i vekt.

Altså må man passe på at man ikke får i seg verken for mye eller for lite kalorier. Hvor mange kalorier man trenger varierer fra person til person, men søker du opp en kalorikalkulator på nett kan du få en pekepinn på hvor mye du skal ha i deg hver dag, basert på aktivitetsnivå.

- Mye vann

Det finnes kalorier i alt vi spiser og drikker. Men det er også et skille på hva som er bra og hva som er dårlige kalorier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer