Eksperter: Dette spiser du for å få bedre hukommelse

Ekspert: Maten som får deg til å huske bedre

Få ekspertenes beste tips til hva som får hjernen til å fungere optimalt. 

EKSAMENSTID: Hva du tar med deg i matpakken på eksamensdagen kan påvirke hvor godt du klarer å konsentrere deg.  Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix
EKSAMENSTID: Hva du tar med deg i matpakken på eksamensdagen kan påvirke hvor godt du klarer å konsentrere deg.  Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det du spiser har stor betydning for hvor godt du husker og for hvordan hjernen din fungerer - særlig når det gjelder som mest. Enten det er i jobbsammenheng eller du har eksamen er det smart å vite hvilken mat som får hjernen til å virke optimalt. Vi spurte tre eksperter om hva man bør spise for å bedre hukommelsen og øke konsentrasjonen.

Ny rapport: Disse typene fett er best for helsa

- Spis egg og bacon til frokost på eksamensdagen, og hold deg unna kaffe, sier Anne Lene Johnsen.

Her er baconet du kan spise med ekstra god samvittighet

Hun driver Hjernefabrikken.no, der hun holder kurs om temaer innen læring, hjernefunksjon, kosthold og mental helse. Johnsen er også en av landets mest profilerte Mensa-medlemmer, med masterstudier i kognitiv nevrovitenskap fra Universitet i Oslo.

Johnsen forteller at hjernen trenger nok vitaminer, mineraler, fettsyrer, proteiner og andre næringsstoffer for å utvikle seg og fungere best mulig.

- Hva du spiser er avgjørende for hvordan både kroppen og hodet ditt virker. Hver eneste celle i kroppen er avhengig av næring fra maten, og næringen blir fraktet til hjernen gjennom blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer