Norsk lakrisyoghurt har tatt helt av:

Eksperten slaktet nyheten, så smakte han på den

Medaljedryss til norske meierier i internasjonal konkurranse. - Resten av verden misunner Norge og norske produsenter tilgangen på den gode melken, sier matkulturverner.

PRISBELØNT: Nyt lakris fikk ærespris under en internasjonal matkonkurranse i Danmark i helgen. Foto: Elisabeth Dalseg
PRISBELØNT: Nyt lakris fikk ærespris under en internasjonal matkonkurranse i Danmark i helgen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange var skeptiske da Tine lanserte en lakrisyoghurt i høst, men nå har meieriet gjort all skepsis til skamme: Denne uka fikk Nyt Lakrisyoghurt ærespris i sin klasse under International Food Contest i Herning i Danmark.

Tine har produsert vinneryoghurten i samarbeid med Coop, som har enerett på å selge yoghurten i Norge til september neste år.

Umiddelbar suksess

Hos Coop har lakrisyoghurten vært en suksess fra dag én.

- Det hører til sjeldenheten at vi selger så mye av en nyhet, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, til Dagbladet.

- Nyt lakris selger veldig godt, og vi jobber på spreng for å klare å produsere nok, sier Mimmi Granli Jensen, kommunikasjonsrådgiver i Tine.

Hun utelukker ikke at det kan komme flere lakrisprodukter fra Tine framover, og oppfordrer samtidig kundene til å foreslå nye produkter.

- Vi tror den norske forbrukeren synes det er spennende med litt spenstige smaker og vi oppfordrer alle som har ideer til å skrive til oss. Lakrisyoghurt har vært noe vi har fått mange innspill på, forteller Granli Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer