Diett i 2018

Ekspertene er enige: Snakkis-dietten er enkel og får deg ned i vekt

Hemmeligheten med å legge om kostholdet er varige endringer - og ekspertene hyller den store nyheten i 2018.

MATTRENDER I 2018: - Trendene nå er vegetar- og bærekraftig mat, med et større innslag av grønnsaker, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Linda Granlund. (Foto: Saschanti17 / Shutterstock / NTB scanpix)
MATTRENDER I 2018: - Trendene nå er vegetar- og bærekraftig mat, med et større innslag av grønnsaker, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Linda Granlund. (Foto: Saschanti17 / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du startet året og kjent på at buksene er i overkant stramme, og at du helst skulle ha sett et helt annet tall på badevekta? I så fall er du langtfra alene! Flere av ekspertene Dagbladet har snakket med, er entydige på at vegetarmat er kostholdet som er fremfor alt vil være den store snakkisen i 2018 - og som gir størst effekt, både i forhold til form og helse.

- Følgende kostholdsråd oppsummer 2018-dietten: «Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker», sier Knut-Inge Klepp, områdedirektør for psykisk og fysisk helse ved Folkehelseinstituttet.

Han tror at flere og flere – spesielt blant yngre – vil være opptatt av et bærekraftig kosthold i 2018.

- Økt inntak av grønnsaker, inkludert alle de norske rotgrønnsakene, og noe mindre kjøttinntak er enkle grep for å få et mer bærekraftig kosthold, sier Klepp, som mener det aller beste ned i vekt-knepet er å tenke langsiktig. Raske kurer virker ikke.

Klepp anbefaler også å rydde tid til en daglig spasertur, - rask gange, gjerne en time - i tillegg til kostrådet over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer