Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ektepar fikk pizzasjokk

To ansatte mistet jobben etter antisemittisk «spøk» med pepperonipølser.

PIZZASJOKK: Et amerikansk ektepar fikk sjokk da de åpnet pizzaesken fra kjederestauranten Little Caesars i Ohio i USA. Vis mer

Det amerikanske ekteparet Jason og Misty Laska fikk mer enn de hadde bestilt, da de bestemte seg for å ta med middag hjem fra kjederestauranten Little Caesars i Brook Park, Ohio, i USA.

Pepperonien på pizzaen var dandert i form av et omvendt hakekors, skriver det amerikanske nettstedet CNN.

- Jeg gikk inn og spurte dem hva de hadde klart, og de sa «pepperoni med ost».

Fornøyd over å slippe å vente, tok han derfor med seg pizzaen hjem. Overraskelsen var derfor stor da de åpnet kartongen, og de ansattes dekorative evner viste seg i all sin antisemittiske prakt.

- Jeg så på den med hodet lent tilbake, og jeg bare: Oh my God, sier Misty Laska til CNN.

Ikke en morsom spøk!

I et innlegg på Twitter fordømmer hun handlingen. Hun deler et bilde av pizzaen, og skriver:

Mannen min stoppet på Little Caesars for en rask matbit, og tok med dette hjem! Jeg er skikkelig skuffet. Dette er virkelig trist og forstyrrende, og overhodet ikke morsomt! Dette er ikke en morsom spøk, og skulle ikke blitt gjort punktum - og på jobb?

I en uttalelse fordømmer Little Caesars rasisme og antisemittisme, og sier til den amerikanske TV-kanalen News 5 at de to ansatte som var ansvarlig for den lite morsomme spøken nå er avskjediget.

Det er for øvrig verdt å merke at et omvendt hakekors er et lykkebringende symbol i en rekke kulturer. Ulike varianter er kjent fra blant annet India under navnet svastika, som betyr lykkebringer, og det omvendte hakekorset har fortsatt en framtredende plass i indiske bryllupsseremonier.

På eldre norske kart ble hakekorset brukt for å markere vannkraftverk, og både Coca-Cola og Carlsberg har brukt hakekorset før Hitler tok det i bruk. I den vestlige verden i dag forbinder de aller fleste hakekors med nasjonalsosialisme etter at Hitler og nazistene tok symbolet i bruk.

- Hvorfor er ikke pizzaen kuttet?

Ikke alle hopper like raskt på fordømmingen av Little Caesars ansatte.

«Hvorfor er ikke pizzaen kuttet», kommenterer flere Twitter,-brukere da det er vanlig at take-away-pizza fra kjeden deles før den selges.

Little Caesars tar imidlertid stuntet meget seriøst. Jason Laska forteller at han har blitt kontaktet både av kjedens hovedkontor og franchisetakeren i den aktuelle restauranten.

- To av våre ansatte, en slags, egget hverandre opp, eller en egget den andre opp for å spøke med en tredje ansatt som var der, sier Laska. - Det var derfor den ikke var delt opp. De laget den som en spøk, og den var ikke ment for å selges til en kunde - men det var det som skjedde.

Episoden er svært uheldig for kjeden, som har en sosial profil. Kjeden har blant annet et eget veteranprogram, som gir militære veteraner egne rabatter, lån om de vil åpne en franchise - og spanderer lunsj på veteraner på den årlige veterandagen, 11. november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!