Om du bare vil ha reker er dette stedet for deg:

- En perfekt sommer-restaurant. Hadde det ikke vært for maten

Skuffelser i fjæra.

SOMMERFERIE I MINIATYR: Å spise på Lille Herbern er en mini-sommerferie, inkludert båttur til en liten øy. Det er perfekte rammer for en god opplevelse, men de som kommer hit for matens skyld blir skuffet, mener Robinson og Fredag. Foto: Marius Roth Christensen
SOMMERFERIE I MINIATYR: Å spise på Lille Herbern er en mini-sommerferie, inkludert båttur til en liten øy. Det er perfekte rammer for en god opplevelse, men de som kommer hit for matens skyld blir skuffet, mener Robinson og Fredag. Foto: Marius Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lille Herbern kunne ha vært den perfekte sommer-restauranten. Hadde det ikke vært for maten.

Kanskje er det utflukten fra byens stillestående sommerhete og ut til Bygdøy? Kanskje er det den 30 meter lange ferjeturen, i en sjarmerende gammel pram, over til øya der restauranten ligger? Kanskje er det utsikten mot de små sommerhusene på Lindøya, hettemåkene og seilbåtene. Trolig er det litt av alt.

- Til sammen, sa Robinson, gjør det at når du har satt deg ned ved et bord på Lille Herbern, så føles det som en sommerferie i miniatyr.

Fredag kikket opp fra menyen, og avbrøt Robinson før assosiasjonene rakk å løpe videre til «Vi på Saltkråkan» og krabbefiske med klesklyper.

- Husk at det er maten vi er her for å vurdere. Ikke utsikten og feriefølelsen.

Menyen på Lille Herbern er tungt vektet mot sjømat, i tråd med både det enkle, maritime interiøret og servitørenes Helly Hansen-fleecegensere. Det finnes både sjømattallerken og en «dagens treretters», men Robinson og Fredag bestilte à la carte.

Robinson valgte sjøkreps til forrett. To var perfekt grillet og smeltet i munnen, de andre hadde fått litt for mye varmebehandling for det delikate kjøttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.