Oslos skjulte matskatt

En perle: - Hit vil jeg tilbake

Dette vindskeive, blå trehuset rommer en kulinarisk perle.

FRANKOFILT: Chez Colin serverer klassisk fransk mat og gjøre det med stil og stolthet. Det kan se ut som restauranten ligger i en hvilken som helst norsk småby, men den ligger altså i tjukkeste Oslo, et steinkast fra regjeringskvartalet.
FRANKOFILT: Chez Colin serverer klassisk fransk mat og gjøre det med stil og stolthet. Det kan se ut som restauranten ligger i en hvilken som helst norsk småby, men den ligger altså i tjukkeste Oslo, et steinkast fra regjeringskvartalet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utenfor hang vinterkvelden svart som en søppelsekk over byen. Inne dugget det på rutene. Robinson og Fredag var ikke de eneste som hadde funnet fram til en hemmelig liten verden av brystningspanel og vinrøde tapeter denne hustrige januardagen.

- Det sitter folk på absolutt alle de mørkebrune, buede kaféstolene. Takk og lov for at vi booket på forhånd, hvisket Fredag.

Tross sitt unnselige ytre, har Chez Colin levert fransk brasseriemat på høyt nivå i fem år. Bortsett fra froskelår, som ikke var å oppdrive, fristet menyen med stort sett alt et frankofilt hjerte kan begjære: østers, snegler, foie gras, entrecôte og oster.

Fredag gikk for dagens femretter, mens Robinson bestilte glupsk fra à la carten. Snart satt de og smattet på hver sine bløtdyr til forrett; snegler fra Burgund smakte rikt av hvitløk, smør og persille, mens østers av kategorien fin de claire no. 3 ble servert på minimalistisk vis, bare med litt mignonette – den typiske eddiksausen – og en skvis sitron, for ikke å overskygge den sublime råvaren.

- Husets champagne er uansett det viktigste tilbehøret, skålte Robinson og nøt duften av autolyse, de umiskjennelige gjærbakstaromaene i glasset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer