Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ny pizzeria på Youngstorget:

En pizza etter jobben: - Da er stedet perfekt

Litt å pirke på, men Girotondo er likevel den perfekte etter jobb-pizzeriaen.

GODT BESØKT: Girotondo på Youngstorget har blitt så populær at de måtte begynne med bordreservasjoner. Foto: Christian Roth Christensen
GODT BESØKT: Girotondo på Youngstorget har blitt så populær at de måtte begynne med bordreservasjoner. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: En pizza etter jobben: - Da er stedet perfekt

- Håper de har plass til oss denne gangen, sa Robinson da de sto utenfor pizzarestauranten Girotondo – et av de mange spisestedene som det siste året har poppet opp i kvartalet rundt Youngstorget i Oslo.

Første gang Robinson og Fredag oppsøkte Girotondo, kom de uten å ha bestilt bord og ble avvist i døra. Da hadde man grunnet stor pågang åpnet for bordreservasjon, men ikke rukket å informere om det på nettsidene.

To uker seinere var det fortsatt smekkfullt i det store lokalet, men denne gangen – med reservasjon – fikk de raskt plass ved siden av hverandre på en skinnbenk ved et av de store marmorbordene.

SOSIALT: Gjestene sitter på et stort marmorbord, så er det veldig sosialt på Girotondo.
SOSIALT: Gjestene sitter på et stort marmorbord, så er det veldig sosialt på Girotondo. Vis mer

Bordene er litt for brede til at det er naturlig å sitte overfor hverandre, men samtidig så brede at du slipper å overhøre samtalene på andre siden av bordet.

- En slags frivillig social eating, mente Fredag.

Til å starte med delte Robinson og Fredag to retter fra antipasti-menyen: Ei klassisk fjøl med ost, spekemat, marinerte artisjokker og kapers, og den italienske tomatsalaten caprese med bøffelmozzarella og basilikum. Begge deler kom raskt på bordet, til tross for at det øyensynlig bare var to servitører som delte på ansvaret for alle bordene.

Knallgod focaccia

- Det ser til tider frenetisk ut, men de holder virkelig tempoet oppe, og med godt humør, sa Fredag.

PIZZA PÅ ALVOR: De tar pizza på alvor på Girotondo.
PIZZA PÅ ALVOR: De tar pizza på alvor på Girotondo. Vis mer

- I det hele tatt er det livlig og god stemning her, konstaterte Robinson.

Fjøla med blant annet parmaskinke, chorizo og coppa var helt ok, men et stykke unna toppnivå. Spekematen ga ikke inntrykk av å være skåret opp på stedet. Capresen, som kom med varm og fersk focaccia og aioli, imponerte langt mer.

- Smakfull bøffelmozzarella og virkelig søte og gode tomater, sa Robinson.

- Og både focacciaen og aiolien er knallgod, sa Fredag.

Men på en pizzarestaurant er det tross alt pizzaen som teller. Like bak Robinson og Fredag var det hektisk aktivitet rundt den store, åpne pizzaovnen, og menyen har klassikere som Margherita og quattro fromaggi, og alternativer for den som vil vandre dypere inn blant italienske råvarer. I tillegg har de flere spennende vegetarpizzaer.

Fredag gikk for Infuocata, med tomatsaus, mozzarella, pecorino, en sterk salamivariant, rødløk og chili. Robinson valgte Napoli, med tomater, mozzarella, ansjos og kapers.

IKKE BARE PIZZA: Det serveres enkle forretter og dessert, men det er pizza som viktigst.
IKKE BARE PIZZA: Det serveres enkle forretter og dessert, men det er pizza som viktigst. Vis mer

- Kraftige smaker, god og sprø bunn, men i overkant salt. Det hadde nok fungert bedre med øl til, mente Robinson, og angret litt på at de byttet ut Peroni med en ellers god Nebbiolo fra Langhe-distriktet i Piemonte.

- Min kunne også vært mindre salt, men er god likevel. Den sterke salamien og chilien sparker akkurat passe hardt. Og så kunne den ha fått et halvt minutt til i ovnen for bunnens skyld, hvis jeg skal være pirkete, sa Fredag.

- Til å lage så enormt mange pizzaer som de gjør her på en kveld, mener jeg de holder et godt nivå. Råvarene er gode og de tar åpenbart pizza på alvor, sa Robinson.

Servitørene, som om mulig hadde fått enda mer å gjøre, holdt koken oppe, og var snart på plass med en lekker og raus tiramisu til Robinson og panna cotta med bær til Fredag – desserter enhver italiensk restaurant med respekt for seg selv bør beherske.

Autentisk følelse

Søk i våre 5000 oppskrifter

- De består i alle fall panna cotta-testen. Den virker hjemmelaget. Det skulle jo bare mangle, men jeg opplever så ofte det motsatte at jeg ikke lenger tar det for gitt.

Italiensk generelt, og pizza spesielt, er et kulinarisk område der det er vanskelig å skille seg ut, rett og slett fordi så mange driver med det. Girotondo klarer det, til tross for at de ikke lager den aller beste pizzaen i byen.

- Det er en autentisk følelse her, sa Robinson.

- De bruker ordentlige italienske råvarer, og det er lun og avslappet stemning  – selv om det er smekkfullt og servitørene løper. Jeg håper de klarer seg i konkurransen, for stedet er perfekt etter jobb en fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!