Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Test av nyheter potetgull og chips 2017

En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

Bare en fikk terningkast 6 av ekspertene, og det er har sin helt spesielle grunn!

POTETGULL-TEST:  Klassiske smaker og helt nye varienter er å finne blant årets nyheter.
POTETGULL-TEST:  Klassiske smaker og helt nye varienter er å finne blant årets nyheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joda, vi vet at det bare er lørdag en dag i uka, men det er en kjensgjerning at mange av oss synes det er digg med noe salt å bite i til helgens TV-kos.

Blant årets chips-nyheter er at flere satser på mindre pakninger, men at smaksløkene likevel får testet seg i form av en rekke nye varianter.

Dagbladets testpanel Angela Taliaferro og Axel Ødegaard driver Texas Barbecue Café på Stabekk i Bærum. De har i mange år heiet fram amerikansk mat, og har spist chips fra dets fødeland like lenge.

TESTET CHIPS-NYHETER: Amerikanske Angela Taliaferro og Axel Ødegaard har vurdert de nye potegull-variantene for Dagbladet. Foto: Lars O Gulbrandsen
TESTET CHIPS-NYHETER: Amerikanske Angela Taliaferro og Axel Ødegaard har vurdert de nye potegull-variantene for Dagbladet. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer

Duoen er krystallklare på hva som kjenner chips av god kvalitet:

- Et godt potetgull må være salt, crispy og med en klar smaksprofil, understreker Angela og Axel.

Testpanelet forklarer årsaken til at flere varianter ikke fikk så høye terningkast, med at smakskombinasjonene ble i overkant kreative.

Superbites Fire løk & hint av rømme (Maarud, kr 27,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- I utgangspunktet liker jeg sunne chips som er puffet opp. Konsistensen liker jeg, men ikke lukten! Minner om pommes frites-krydder. Kan det være at linsechipsen er bakt i stedet for fritert? undrer Angela.

- Jeg opplever det som om produsenten har bestemt seg for å lage en sunn versjon av bacon crisp, men uten å lykkes helt: Blir litt «plastikk» i munnen, og ettersmaken er merkelig, mener Axel.

Vintergull Rifla Bacon (Maarud, kr 42,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- For å ta det positive først: Dette minner meg om godt, gammeldags kinogodteri - fra den gangen vi spiste baconkrisp og drakk brus. Fargen er straight, men det er noe med smaken som skurrer. Det er litt som juleskinke som ikke er ekte røkt, sier Axel.

- Jeg mistenker at de har hatt ostepulver utenpå chipsen. Det gjør det så vanskelig å lukte om det er skinke eller baconcrisp, kommenterer Angela.

Tynn & sprø paprika (Sørlands Chips, kr 25,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- I overkant røde i fargen, du ser og lukter at potetflakene har masse tacokrydder på seg. Likevel smaker de mindre enn jeg trodde, sier Angela.

- Ja, konsistensen er i og for seg helt grei, men de er overraskende nok tamme i smaken, konstaterer Axel.

Potetgull Cheddar & Chipotle (Maarud, kr 40,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Førsteinntrykket er at denne varianten fremstår veldig klassisk, både av utseende og riflete form. Men så fort de nærmer seg munnen og nesa, fremstår en helt vill lukt: Hva i alle dager er dette? En ny ost? Dette lukter mer enn det smakte, og sant skal sies: Smaken var helt grei, sier Axel.

- Helt ok, men litt kunstig. Ettersmaken var ikke så ille, men ostekombinasjonen gjør at jeg innbiller meg at jeg får dårlig ånde her, sier Angela.

Da kan det ikke blir mer enn fire øyne på terningen.

Tynn & Sprø Lime og pepper (Sørlands Chips, kr 25,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Det kule med disse, er at de fremstår hjemmelaget: Rustikke med skall, ujevn farger og litt boblete. Utrolig funky smak; akkurat som den inneholder en touch av sitrus.

Lukten er anonym, heller litt mer mot eddik i stedet for potet. Savner litt ettersmak, som det er mer av i de andre variantene.

«Godt at noen fortsatt lar råvaren stå i fokus» Axel Ødegaard

Potetgull biff & løk (Maarud, kr 34,50)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- For å ta det positive først: Disse er tykke og crunchy, og det er bra. Men jeg er veldig i tvil om hvilken krydderblanding de har brukt. Det er litt barbeque, hvis du tar bort paprika og pepper, sier Angela.

- Ja, digg at potetgullet er så tykt. Tror det er noen urtegreier i smaken, men vanskelig å si! mener Axel.

Biff og løk ender med terningkast fire.

Totenflak grove potetflak med rømme & urter (Orkla, kr 26,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Dette potetgullet ser bra ut med jevn og fin farge. Lukter godt også, og er supercrunchy! Disse likte jeg. Pluss for at de var passe salte, sier Angela.

- Rett og slett gode. Digg saltsmak, mener Axel.

Terningkast fem, med en liten minus.

Vaffelchips (Sørlands Chips, kr 26,20 )

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Oj, her er det mye som virker veldig bra: Mønsteret er fint, og at potetene er rifla mildner kryddersmaken perfekt. Jeg liker at de er tilberedt med skallet på. Disse er gode, sier Angela.

- Ja, de er skikkelig crunchy, med behagelig smak av noe som minner om sour & cream og løk? En god kombinasjon! fastslår Axel.

Potetgull Paprika & Sweet Chili (Maarud, kr 19,90)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Spennende utseende; det er kult at potetgullet har noen grønne urter i seg. Akkurat passe crispy og ikke for mye krydder. Fin kombinasjon av salt, eddik og chili. Jeg har aldri smakt så tykke chips før, mens skikkelig gode, sier Axel.

- Ja, gode, og bra at de ikke har noen frityrsmak, mener Angela.

Dette er en klar femmer på terningen.

Vaffelchips Himalaya salt (Sørlands Chips, kr 33,50)

image: En sekser i potetgull-test: - Jeg har aldri smakt så tykke chips før!

- Vi har lært at man aldri skal bedømme noen kun fra utseendet, og det stemmer jammen her: Chipsen ser litt bleke ut, men men de har så utrolig mye bra med seg: Jeg liker at de er riflete, er passe tykke og gir god knas i munnen. Passe crunchy.

Disse smaker mye potet og fremstår veldig ekte. Det er akkurat som om saltet er gjemt inne i poteten. Veldig godt! sier Angela.

- Jeg liker at den er tykk, crunchy og at saltsmaken ikke er for fremtredende. Denne chipsen smaker veldig naturlig og får frem potetsmaken som er en sjeldenhet. Gøy at noen holder seg tro til råvaren! konkluderer Axel.

Terningkast 6. BEST I TEST!

ENKLERE BLIR DET IKKE: Potetgull er desidert best når det kommer fra en nyåpnet pose. Med dette Genialt!-trikset gjør du posen lufttett igjen slik at innholdet holder seg sprøtt. Video: ANDERS S. FOUGNER Vis mer

Les også:

Trodde du kokosboller var sunt snacks?

Lag bloggerfavorittens beste boller