Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Restaurantanmeldelsen: Robinson & Fredag på Bølgen & Moi Tjuvholmen

- En skikkelig fest, både for hjerte, blodomløp og bilringer!

Men «nye» Bølgen & Moi er ikke helt i havn.

NY DRAKT: Tjuvholmen-filialen av Bølgen og Moi også fått en solid makeover.
NY DRAKT: Tjuvholmen-filialen av Bølgen og Moi også fått en solid makeover. Vis mer

- Hello! I will be your waiter tonight!

- Jøss, er vi på Manhattan eller i Oslo, utbrøt Fredag etter at den engelskspråklige servitøren på effektivt, men vennlig vis hadde brettet ut tøyservietter, tatt bestilling, forklart det nye menykonseptet og gått for å hente et par glass Claude Val Blanc, en relativt rimelig, men god, hvitvin fra Languedoc.

- Akkurat nå det gjelder servitører, har de norske noe å lære av sine utenlandske kolleger. Vi får håpe at det ikke bare er frasene som er importert, sa Fredag.

TJUVHOLMEN: Bølgen & Moi Tjuvholmen har stor, vestvendt uteservering. 
TJUVHOLMEN: Bølgen & Moi Tjuvholmen har stor, vestvendt uteservering.  Vis mer

Solid makeover

I tillegg til at staben er blitt enda mer internasjonal enn før, har Tjuvholmen-filialen av Bølgen og Moi også fått en solid makeover.

Flisene med Magne Furuholmens bokstavkunst er blitt erstattet av kunstfotograf Per Fronths bilder, og sennepsgult og låverødt går igjen i interiøret. Koseligere og varmere enn før, definitivt.

Menyen er også ny, forretter er blitt til «sesongretter», en mellomting mellom for-  og hovedrett i størrelse. To stykker anbefales, eventuelt tre, hvis man er veldig sulten.

Snille vinpriser

I menyen finnes et rikt utvalg av gode viner, med snittpris på 400-500 kroner. Ønskes mer avanserte - og dyrere - dråper, finnes det også, bevares. Men for mindre bevandrede som verdsetter kvalitet, men ikke nødvendigvis vet forskjell på 2015-  og 2013- årgangen, og/eller har ubegrenset representasjonskonto, er dette en hyggelig gest.

ÅPENT KJØKKEN: Menyen har også fått lett oppussing, men har et lite stykke igjen før den er helt på topp, ifølge Robinson & Fredag. 
ÅPENT KJØKKEN: Menyen har også fått lett oppussing, men har et lite stykke igjen før den er helt på topp, ifølge Robinson & Fredag.  Vis mer

Og som sommelieren forsikret: - Du kan trygt velge de billigste vinene. Ingen ting på kartet vårt er dårlig.

Fancy fiskefingre

Robinson og Fredag tok sjansen på å bestille hver sin sesongrett som forrett, henholdsvis rødspette og kamskjell, etterfulgt av hovedrettene burger og slaktebiff.

Kamskjellene var så vidt pannestekt og kom med rå reker, blomkålpuré, skalldyrskum og røykte erter.

- Røykt krever forsiktighet, her kjemper de delikate skjellene med de røykte ertene - og taper, dessverre, sa Fredag.

«Rødspette» viste seg å være en solid panert og stekt fiskefilet, og minnet mer om fishfingers enn delikat flyndre. Men verken tilbehøret - sardiner, grillet sitron, beurre noisette, kapers og erter - eller presentasjon var det noe å si på.

- En skikkelig fest, både for hjerte, blodomløp og bilringer!

Så gikk det oppover. Til hovedrettene anbefalte sommelieren ei flaske rødt fra Friuli-Venezia, produsert av Bidoli, som viste seg å gå ypperlig, både til biff og burger.

Robinsons burger var laget av saftig og smaksrikt kjøtt, og tilbehøret - blant annet syltet løk, sprøtt bacon, chipotlemajones og smeltet cheddar - var lekkert.

FORSVANT: Kamskjellene forsvant litt under skalldyrskum - og bak røyksmak.
FORSVANT: Kamskjellene forsvant litt under skalldyrskum - og bak røyksmak. Vis mer

- En skikkelig fest, både for hjerte, blodomløp og bilringer! Glad jeg ikke bestilte frites ved siden av. Den er saftig, men hadde nok vært enda saftigere om jeg hadde bestilt den medium-rare, sa Robinson.

- Godt mulig, sa Fredag. - Men i så fall får du takke deg sjøl. Servitøren understreket at den ble servert «medium» stekt.

Biffen til Fredag kom i skiver, sammen med gulrøtter, aspargesbønner, pommes anna, sellerirotpuré og bearnés.

- Mørt, men ikke uten en viss tyggemotstand. Sellerirotpuré kan aldri bli feil og en god bearnés gjør seg alltid, sa Fredag.

Vellykket oppussing

image: - En skikkelig fest, både for hjerte, blodomløp og bilringer!

Nå gjensto det å se om dessertene forsterket inntrykket «greit, men ikke eksepsjonelt», eller om de maktet å høyne sluttresultatet.

En pannacotta med oppspritet pasjonsfrukt og kokoskrem i glass var frisk og god, men desserten «Bare sjokolade» - som besto av brownie-  og sjokoladekjeksbiter, sjokoladeis og sjokoladeganache - var verken særlig original eller delikat.

Over en nightcap på uteserveringen var det tid for oppsummering.

-  Vellykket oppussing, utsøkt service og god drikke til priser som ikke bør skremme noen. Hadde bare maten vært et lite hakk bedre, sa Fredag og sukket.

Robinson så mot vesthimmelen der sola holdt på å si god natt.

- Men jeg kommer gjerne tilbake for å teste maten igjen. Snart. Og vinen. Enda snarere.

Les også:

Knallscore til koreansk restaurant

Perfekt om du vil fråtse i grillet kjøtt

Super stemning på ny, nordisk bistro