Restaurant Alchemist i København

- En spektakulær verdenssensasjon

Noma er ikke lenger den mest spektakulære restauranten i verden. Ikke engang i København.

ALCHEMIST: På denne restauranten i København får du servert 50 retter. 50 retter som hver for seg symboliserer oss og måten vi lever med bl.a. politikk, miljø og kultur. Video: Dalseg / Sjuve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Er det godt?

- He-he… He-he…

Det er klart maten er god. Men, det er slett ikke maten du tenker på etter besøket på det som heretter vil bli omtalt som «verdens beste restaurant».

Sett utenfra er det umulig å begripe at lagerlokalene huser klodens kuleste restaurantopplevelse. Innenfor murveggene skapes hver kveld en magisk verden av sakteflaksende sommerfugler, ildfluer, svømmende glassmaneter og nordlys som pynter opp en mørkeblå planetariumhimmel mens mat og vin serveres gjennom en helaftens, gjennomkoreografert forestilling som verden aldri før har sett maken til.

Maten? Et uforglemmelig tog av 50 sanseinntrykk.

50.

En slik fantasiverden er bare mulig å få til med en genial kokk og hans dedikerte team, 40 flinke skuespillerservitører og 100 sjenerøse danske millioner kroner fra en matgal københavner.

Men, vi er altså stadig utenfor. Og her hersker det skandinaviske vinterværet. Vinden i den mørke, snøløse vinteren forsterker den uhyggelige stemningen i området, der den pisker omkring de tilsynelatende forlatte og nedslitte lagerbygningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer