Robinson og Fredag anmelder Urban Eatery:

Endelig helg: Oslos billige gourmetrestaurant innfrir (nesten)

Urban Eatery er rause og lekne i sin tolkning av asiatisk gatemat.

Foto: Thomas Rasmus Skaug
Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Skal vi sitte ved denne eller denne høyttaleren?

Robinson og Fredag navigerte fra den ene til den ­andre enden av Urban Eaterys uteservering, jaget av intense house-­toner. Uansett hvor de satt, ville det bli i kryssilden fra de tilsynelatende konkurrerende DJ-ene på nabo­restaurantene.

- Beklager den høye musikken, unnskyldte servitøren seg da hun kjapt var på plass med menyer.

- Det går bra. Dette er tross alt Solli Plass, sa Fredag.

Etter å ha takket ja til servitørens anbefalte aperitiff, en iste-drink med sitrongress og mynte, fikk Robinson og ­Fredag anledning til å bla i menyen. Den vitnet om et sted som har større ambisjoner enn bare å levere «noe å spise» til utepilspublikumet. I tillegg til asiatiske klassikere som pekingand, dumplings og pork-buns, sto også snegler og snøkrabbe på menyen.

«The urban experience» som består av åtte retter, var et fristende valg til 675 kroner, og Robinson og Fredag slo til.

Etter en slags ganerenser med sjøgress og misosopp, kom servitøren med første rett, en pankofritert østers, toppet med kimchi og syrlig smågrønt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer